10 Навика, Които да Включиш към Ежедневието си През 2018

Какво ще стане, ако включите тези 10 навика към ежедневието си? Ще подобрите живота си, като превърнете 2018 по – ползотворена, успешна и пълноценна! Не се ли стремим всички към това? Следващите няколко реда ще видите списък с 10 навика, които да започнете още днес, за по – добро Аз:

 1. Вземете си продължителна почивка – работейки на пълни обороти за продължително време, може да изтощи всеки, и ако не вземете подходящото количество време за почива, тялото ви ще колабира. Затова останете здрави и се чувствайте енергичен.

 2. Събуждайте се рано събуждайки се рано, си позволявате възможността да използвате първите няколко часа от деня, поемайки контрол върху състоянието на ума ви и тялото.  Точно те са ви нужни, да за започнете деня по начина, по който е най-добър за вас.

 3. Яжте здравословно и спортувай – Трябва да сключите сделка със себе си, че независимо какво се случва в живота ви, здравето е на първо място – което означава, че първо трябва да се погрижите за себе си, преди да се включите в нещо друго. Има само две неща, които трябва да имате предвид:

   – Здравословна диета
    – Физическа дейност

  Правете малки стъпки всеки ден и оставете сложния ефект да  се свърши сам.

 4. Медитирайте – намерете няколко минути на ден – за предпочитане по-рано през деня, за да създадете ефект на заземяване, който ще ви помогне да центрирате себе си и да се фокусирате отново върху това, което е важно.

 5. Планирайте деня си – важно е да планирате как искате живота ви да се разгръща, вместо да оставяте външните обстоятелства да го направят за вас. Но това зависи единствено от способността ви да планирате и следвате този план.

 6. Съсредоточете се към дейности с висок праг – Не всички неща, които вършите, ще ви дадат висока възвръщаемост на инвестициите. Вашето време е ценно и трябва да внимавате къде го разпределяте. Когато се съмнявате, погледнете плана си и попитайте себе си: “ Кои сса 20% от дейностите, които ще дадат 80% от резултатите?“ – и после го направете!

 7. Придобивайте нови умения – Никога не трябва да придобивате случайно умения. Вместо това, се опитайте да научите умения, които ще ви помогнат да постигнете вашите лични цели, без значение в коя област на живота си. Знайте, че всяко умение, което придобивате, няма да бъде от полза само по себе си, но ще усъвършенства всяко следващо което подхванете, и вие ще започнете да се движите напред.

 8. Четете – Четенето, независимо от жанра, предизвиква творчеството и разкрива въображението ви. Причината за това е, защото всяка нова идея, която една книга може да предложи (без значение колко малка тя изглежда) взаимодейства с вече съществуващите знания. Така че, когато отворите книга, потърсете само една идея и вижте как можете да я приложите в ежедневието.

 9. Комуникирайте си с хора, които са дейни – Ако сте най-активният човек в стаята, вие сте в грешната стая. Намерете хора, които правят нещо невероятно с живота си и се учете от тях. Дори взаимодействието с хора, които са задвижвани и правят нещо в живота си, ще послужи като вдъхновение. Това ще ви накара да предприемете действия.

 10. Отразявайте и оценявайт – Точно преди да си легнете, задайте си за цел да оцените деня си и какво може да се подобри на следващия ден. Но не само това, на всеки няколко месеца, трябва да отделите един ден или два, за да прецените плановете си. За да видите какво дава резултати и какво трябва да се прекрати..

  След това адаптирайте плана си и не се страхувайте да го завъртите, ако е необходимо.

Преди да си тръгнете…

Ако сте харесали тази статия, споделете я с ваши приятели, които би им помогнала към една по – успешна година също!