10 Неща, Които да Оставиш Зад Себе си Преди Рождения ти Ден!

 

thoughtful-596071_1920

Колкото повече порастваш ставаш, толкова повече неща получаваш в живота си. Обаче, всъщност е грешна представа, защото мъдрия човек е този, който може да остави всичките безполезни и ненужни неща зад себе си, а не този който търси повече и повече неща. Като резултат от това, всичко което той притежава са само нещата, от които има нужда и които го правят наистина щастлив. Преразгледай всичките си минали преживявания, направи нужното заключение и премахни всичко, което те възпира да бъдеш успешен/на и да се чувстваш перфектно. Изоставяйки нещата, които само те държат назад, преди рождения ти ден е изключително умно решение. Задай си за цел да премахнеш следните 10 навика преди рождения си ден. 

1. Спри да се самообвиняваш

Няма нужда да мислиш, че не правиш голям прогрес и да се самообвиняваш, за липса или малка продуктивност. Дори и да направиш много грешки, знай че псе пак си на правия път – нужно е само да повярваш в това. Запомни, всяка направена грешка те прави по – силен/а. При всички обстоятелства е по–добре правиш грешки, отколкото да не правиш нищо. Успеха отнема време, затова изчакай малко и  не се отказвай от това да се опитваш.

2. Освободи се от чувството, че имаш много неща да губишholzfigur-980802_1920

Когато станеш възрастна/ен, няма да се притенсяваш за нещата които си направил/а. А единствено ще съжаляваш за онези моменти, когато не си използваl шанса. Да се притесняваш, че би изгубил/а много при едно или друго действие, е дори малко глупаво. Тъй като това чувство те лишава от радоста и това да се наслаждаваш на сегашния момент. Затова е по – добре да се освободиш от тези безполезни ненужни мисли преди рождения си ден.

3. Разкарай всичко, което не те кара да се усмихваш

life-is-beautiful-960028_1280Живота е да му се радваш и наслаждаваш, да бъдеш щастлив, а не да страдаш от него. Не са ти нужни нещата които не те правят да се усмихваш и да си истински щастлив/а. Нито карат душата ти да грее и да блести от радост. Направи най- доброто за да се предпазиш от всичко негативно и опитай вместо това да се фокусираш в светлата страна на живота.

4. Отърви се от това тежко бреме, което не ти е нужно

dependency-62283_640

Да имаш, рожден ден, означава че израстваш, затова взимай повече и повече от преживяванията и опита на живота, като започнеш да осъзнаваш какво искаш и какво не искаш, какво предпочиташ и какво мразиш, какво те кара да се усмихваш и какво те кара да плачеш. Сега просто погледни себе си от страни и кажи какъв е товара, който трябва да оставиш, за да почувстваш лекотата и яснотата в живота си.

5. Престани да се оплакваш

Оплакванията никога няма да те направят по – добър човек.  Само ще ти отнемат времето и ще те направят да изглеждаш и да се чувстваш нищожен и жалък, но това не е нещото което искаш, нали?! Ако не харесваш нещо, опитай се да ги промениш по начин по който го искаш. Ако е нещо непроменливо, промени си отношението към него.

6. Преодолей мързелаconsumer-society-386661_1280

Мързела е нещото, което не ти трябва в живота. Нещата за които си мечтаеш няма толкова голямо значение, отколкото ако не ги направиш. Човека, който винаги работи усърдно не би бил подценен, затова дай най – доброто от себе си, за да получиш това, което искаш и другите ще се отнасят по – добре с теб.

7. Спри да приемаш критиката лично

Не ти трябва съвет как да живеете, нали? Знаеш какво искаш и не карашlife-is-beautiful-905868_1280 другите да следват твоя пример. Защо тогава трябва да слушаш критиките и мненията на другите хора? Живота си е само твои и тези които се опитват да те учат или критикуват за твоите дела просто си губят времето. Прави каквото ти искаш и бъди отговорен за твоя живот вместо да слушаш тях. Не позволявай на никой да се меси в твоите неща.

8. Спри да се страхуваш от проблеми

worried-girl-413690_1920Не можеш да отбегнеш проблемите и го знаеш много добре. Те ще те преследват докато станеш куражлия достатъчно, за да се срещнеш с тях и да ги оправиш. Неможеш да го промениш затова е по – добре да започнеш да се отнасяш към проблемите и трудностите по някакъв друг начин. Опитай да видиш предимствата във всяко предизвикателство, което срещнеш и вземи най-доброто от него.

9. Отърви се от чувството, че е твърде късно да започнеш нещо

Никога  не е късно да започнеш да живееш живота който искаш. Да загубиш в собствената си игра е по – добре отколкото да спечелиш в играта на някой друг. Ако чувстваш че е време да направиш сериозни промени, направи ги колко се може по скоро и света ще ти се усмихне.

10. Спри с оправданиятаtime-for-a-change-897441_1920

Този който иска нещо, търси начина. Този който не иска нищо, търси оправдания. Ако искаш нещо с цялото си сърце, винаги ще намериш начин да го получиш затова се фокусирай върху какво трябва да направиш вместо в това да измисляш причини за това защо неможеш да го направиш.

Ако ще празнуваш рождения си ден ското, помисли за нещата за които би се почувствал/а по – добре ако си без тях и се опитай да ги премахнеш от живота си. След това довърши списъка с нещата които искаш/трябва да направиш за следващата година и ще разбереш че света е в ръцете ти. Вземи инициативата и се радвай на живота си. Прави каквото искаш и никога не се отказвай защото за всичките опити които направиш, винаги ще получиш своята награда за тях. По – добре е да опиташ и да не успеешотколкото да съжаляваш че си изпуснал шанса. Живей живота си по начина по който го чувстваш че е най – добре и никога не слушай мнението на друготе хора. Какво е първото нещо от което ще се освободиш преди рождения ти ден?