10 Предизвикателства за Позитивност – по – щастлив и по – позитивен

Днес имам задачата да ви отправя едно предизвикателство…ако ми позволите, разбира се!

Аз лично обожавам предизвикателствата, даже обожавам думата предизвикателство.. Вярвате ли ми, че съм си търсила приложения с предизвикателства, които да следвам, просто ей така! Нещо, към което да чакам с нетърпение всеки ден, да ме предизвика, да направя и да видя до колко са ми възможностите, смелостта и готовността! Това ме кара да се чувствам жива, мотивира ме и забавлява едновременно! 

Затова реших, че ако сте като мен, ще проявите желание при мисълта, че някой ви предизвика да направите една крачка към вашето саморазвитие, което искате да направите със себе си. Следващите няколко реда представляват съвети или предизвикателства, които да ви насочат към това, какво бихте могли да направите, за да създадете една по – позивитна и по – щастлива реалност за вашия живот!

  1. За всеки лош сценарий, който ти дойде на ум, си представи най – доброто,  което би могло да се случи!

  2. Прекарай всеки ден 5 минути, представяйки си твоя живот мечта & запиши стъпка по стъпка, какво е нужно да се направи, за да постигнеш тази мечта!

  3. Обядвай с някой, на когото се възхищаваш… или първият човек, на когото се натъкнеш утре …

  4. Направи 3 неща, които с които да премахнеш негативността от живота си – изтрий, спри, и премахни всичко, което създава негативни чувства в живота ти!

  5. Избери позитивна мантра, която да повтаряш всеки ден, когато ставаш или си лягаш! Намери си мантра в интернет, ако не можеш да си измислиш своя! 

  6. Направи искрен комплимент на 3 човека днес. Колкото повече се стремиш да радваш хората, толкова повече трупаш позитивна карма за себе си, както за този така и за следващия си живот/ в случай че вярваш в това/.

  7. Мисли си за най – хубавите моменти от живота си, докато чакаш на опашка в банката, магазина или дори на спирката.

  8. Прекарай няколко минутки да запишеш своите ценности – кои са най – важните неща в живота ти?

  9. Когато ти се отдаде възможност и имаш поне малко време, поеми си 3 дълбоки дъха, за да поемеш кислорода, който ти е необходим!

  10. Танцувай, тичай, скачай на трамплин. Накарай ендорфина ти – „Хормонът на щастието“ – да се вдигне с поне 5 минути скачане! Ще се почувстваш прекрасно