10 Супер Начина да Свалим Килограмите от Краката

Търсите лиsundress-336590_1280 незабавен начин да отслабнете и подобрите краката си? Нека ви предложа няколко съвета. Когато краката ви не са формата която искате, това може силно да ограничи разнообразието в гардероба ви. Също така, може да повлиае на самочувствието ви. Ако ви се иска да оформите краката си възможно най-скоро, опитайте следните съвета.  

1. Тичайте или ходите

Въпреки че тичането е отличен начин да оформите краката, същyorkshire-terrier-698630_1280о така се смята за доста  трудно начинание за някой хора. Ако пък го намираш за прекалено отнемащо времето и усилията ти, то тогава ходенето на няколко километра биха свършили същата работа, чрез изгаряне на мазнини и изграждане на жилави и силни крака. Ако пък искаш резултата да е супер бърз, ходи или тичай два пъти на ден: сутринта и вечерта.

2. Ползвайте стълбите

Опитайте се да игноgirl-792039_1280рираш и избягваш ескалаторите и асаньорите, където е възможно и ползвай стълните вместо това. Това е ефективен начин да работиш над краката си и повишиш метаболизма, който ще стопи мазнините. За да опазиш гърба и коленете си докато изкачваш стълби, обаче е необходимо използването на точна техника – трябва да държиш гърба си изправен и да се наведеш леко напред.

3. Карайте колело навсякъде

Пролетта е перфектния сезон да оставиш колата пред къщи и вместо това да започнеш да караш колело. Според плана на страната ни, не навсякъде е обмислено да има алеи за колела, затова пък можете да минете оттам, където вие си решите. Винаги е добра идея да карате из квартала, обаче. Карането може да изгради издръжливи и да оформи мускулите в краката.

4. Правете ‚‘squats’’ упражнения

Правенето на т.нар. скуотове (от анг.) е мощно средство. Клякането с тежести е отличен начин да тонизираш бедрата. Въпреки че може да се сметне правенето на скуотове, твърде трудно, все пак те си остават сред най – добрите способи, който има безспорни предимства. Нужни са ти само гирички по един килограм в ръка. Прави усилени клякания всеки ден за да подготвиш желаните крака за лятото.

5. Разтягания на краката
boots-416454_1280

Качествени разтежки е повече от отлично средство, за да изградиш силна мускулатура в краката. Също така ще свалиш значително количество мазнини, ако го правиш редовно, разбира се. За да избегнеш наранявания, обаче, е необходимо да научиш как да правиш тези техники за разтягане – бавни, обмислени движения. Ако не се прави правилно, колената можат да пострадат.    

6. Плувайте колкото се може повече

Стоенето и плаването във вода е енергично и мощно средство, което ти осигурява тренировка на всяко едно мускулче от тялото. Плуването помага в изгарянето на мазнини както и на краката, така и на цялото тяло. Най – хубавата част при плуването, е че е чудеснен начин за премахването на стреса. Ще се почувстваш много по – добре. Това е едно от тези упражнения, които не се чувстват като тренировка.

7. Ако нямате време, тренирайте на бюрото

Ако на работа седиш през цялото време, има няколко упражнения, които можеш да правиш за краката, за да помогнеш да тонизиранеш мускулите. Например, за да направиш хълбоците си флексабилни, нужно е просто да седнеш на бюрото си и да повдигаш всеки крак леко към гърдите, един по един.

8. Правете разтягане на коленете и глезените под бюрото ви

Практически, обстановката във всеки офис позволява някакъв вид упражgirl-770390_1280нения за седнало положение пред бюрото. Ако си заклещен в конференция за часове, можеш да направиш всичките упражнения за крака и за разтягане на глезените. Никой не би забелязал, а пък ти ще постигнеш по – красиви крачета със сравнение с преди това. Може да не ти звучи като ефективна тренировка, но ако я комбинираш с други упражнения, краката ти ще придобият невероятна красота само за месец. 

9. Запишете се на усилен групов спорт

Ако го намираш за трудно да правиш упражнения, вероятно да се запишеш на групов спорт би било чудесен начин да поддържаш тренировката. Дори може да се запишеш на различни спортове в различните дни. Така ще тонизираш цялостно тялото, включително краката.

10. Запишете се на аеробика

Инструктор, който те вдъхновява и музика, която те раздвижва могат да бъдат едно от най – добрите начини да останеш в рутината да правиш упражнения. Не е нужно да правиш нищо повече от това да следваш инструктора, за да постигнеш целта си. Ако искаш да пробваш нещо необикновенно, опция е водната аеробика.

legs-766046_1280

Редовните тренировки могат определено да помогнат с борбата с килограмите по по – бърз начин. Запомнете, че не е само тренировките, но и отговорното хранене и хидратиране. Не прекалявайте с тренировките обаче. Прекалените упражнения могат да ви направят повече лошо отколкото добро. Запоменете, най – добрите резултати не се случват за един ден. Готови ли сте за летния сезон?