Невероятните Ползи на Сода Бикарбонат и не само в готвенето

Има много причини, за които трябва да научите относно предимствата на сода бикарбонат, но baking-soda-768950_1920аз ще ви дам само няколко от тях, които смятам, че са важни. Вярвам че ще започнете да ги прилагате веднага в живота си след като прочетете статията. Причината поради, която содата е с пъти по – добра от каквито и да е други купешки средства, е това че е евтина, безопасна за околната среда и е лесно да се направи рецепта с нея в домашни условия.

 

Изключително лесен начин и същевременно полезен. Когато за първи път се запознах с тези съвети, си помислих как най-добрия начин е бил пред очите ми, но не съм го забелязала. Хиляди благодарности на интернет пространството, което ни дава възможност да научим много и нови идеи. Вижте единадесетте съветите по – долу и се удивете от ползата на Сода бикарбонат!

  Содата може да се използва по много ефикасен начин в сферата на почистването – фурна, печка, хладилник, фугите между плочките, душа в банята, вана, почистване на мебели.

cook-750142_1280Най- добрата комбинация за изчистване на миризми и мърсотия са да комбинирате сода и ябълков оцет. С помощта на гъбичка за миене можете да превърнете фурната като нова.

family-room-670270_1920

Също така е и отличен помощник  в:

1. Почистването на петна върху килима

2. Изчиства и отпушва душа

3. Отпушване и дизенфекция на тоалетната чиния 

4.  Содата се грижи и в борбата ни срещу акне

5. Освежава устата – направете си разтвор със сол и сода за освежаване на дъха

6. Избелва зъбите – внимавайте с употребата обаче. Не я използвайте повече от веднъж седмично тъй като содата разваля емайла за зъбите при по честа употреба

7. Използвайте сода за почистване на лицето

8. За почистване на зеленчуци – лесен и евтин начин да почистите зеленцуците ако са били пръскани с нещо е да смесите сода и вода и да ги търкате с чиста гъба