13 Неща, без който не може вашия компютър:

1. Операционна системаWindows XP/Vista или съответно Linux. И двете имат свойте предимства и недостатъци.

2. Офис пакетMicrosoft Office или алтернативата му OpenOffice. Microsoft ще трябва да си платите, докато за OpenOffice това не е необходимо.

3. Програма за запис на дискове и DVD-та като Nero Burning ROM. Тя ще ви позволи да запазите вашата информация и да направите резервни копия. Както и да направите така любимите ви Музикални дискове с mp3.

4. Програма за сваляне .

5. Програма за разглеждане на страници в интернет – като Mozilla Firefox или Safari.

6. Антивирусна програма – като Nod32 Antivirus. Тя ще ви предпази от нежелано проникване във вашия компютър и от загуби на информация.

7. Програма за комуникация – като Skype. Тя ще ви позволи да говорите и чатите със свойте приятели дори и от другия край на земята.

8. Програма за просвирване на музика и най- вече на mp3 – като Winamp. Тя е най– разпространената и подържаща многоборойни музикални формати.

9. Програма, за да можете да гледате вашите любими филми – като K-Lite Mega Codec Pack. Лесно и бързо ще можете да инсталирате всичко, което ви е необходимо за гледането на филми.

10. Програма за обработка на снимки – като Adobe Photoshop.

11. Програма за архивиране като Winrar – Тя ще ви позволи да „смалявате” голяма част от вашата информация и да освободите повече място.

12. Речник – най – вече българо английски – като Dictionary 2005 – както знаете голяма част от интернет пространството е на английски и винаги ще ви е по удобно речника да е на компютъра от колкото да ровите в книжен такъв. J

13. И не на последно място ИГРИ – Ако имате свободно време може да се възползвате от многобройте заглавия и да си прекарате приятно.