13 неща, за да не открадне детето ви вашият живот

[ad#300×300]

1.Да си добра майка не значи да си цял ден около детето си, да то има нужда от теб, но има нужда да знае, че на света не живее само майка му и то.
2. Затова се възползвайте от свободните часове като начало за почивка и релаксация.
3. Когато се почувствате свободни да излезете от дома си без детето, посветете време на приятелки, но не говорете за деца, а още по- лошо да говорите само вие за безценната си рожба .


4. Посветете и един час на фризьора, толкова често, колкото сте го правили и преди, нима детето ви не иска да има най- красивата майка.
5. Не забравяйте и посещенията при козметик, сега е момента освен обичайните процедури от преди раждането да си изберете и нещо ново, времето работи във вреда на жената, но само ако тя му позволи с бездействие.
6. Не пропускайте дори и ограничени с времето да посещавате магазините, които предпочитате, да много е забавно да се купуват малки детски дрешки и играчки, но детето ви иска повече от всичко да е обичано и да му покажете щастието във вашите очи, оставете радостта на бабите да посещават детските магазини, а ако децата ви са по- големи или вие държите да ги обличате, не прекалявайте има реална опасност да пренебрегнете себе си и да разглезите тях.
7. Децата се учат най- добре чрез личният пример, те попиват всичко, което правите и казвате вие, не се старайте да ги поучавате или да им поднасяте по по- специален начин нещата от живота, просто си живейте живота, който вие смятате за най- прекрасен, те много добре разбират всичко.
8.помнете, че каквото и да правите и както и да го правите, някой ден ще имате конфликт с децата си, било заради възрастта или различни светогледи. Не позволявайте вашият свят да се върти около тях, защото в последствие болката и разочарованието ще са още по- големи.
9. Не забравяйте, че вие сте създали равнопоставени на вас хора, а не послушници.
10. Имайте самочувствие, за да имат и децата ви винаги респект от вас.
11. Не смекчавайте недостатъците им, защото един ден те ще се обърнат срещу самите вас.
12. Колкото и да е против природата на родител, позволявайте на децата си да сгрешат, да изпитат лишение, да изпитат болка, да се справят сами.
13. Винаги мислете първо за себе си и помагайте първо на децата си, така винаги ще се съхраните като личност и ще бъдете и добър родител.