14 Психологически Трика, Които Всеки Трябва Да Знае

Интернет е залят с аматьорски психологически съвета, от нелепа жизнерадостна самопомalarm-814507_1280ощ (напр.“ Поздравявайте будилника си всяка сутрин като стиснете юмрук и изкрещите„Да!“), до съвети за начинаеща хипнотерапия, от които можете (и трябва) най- спокойно да пренебрегнете.  

В същото време, има някои основни психологически и социологически истини, които не само имат смисъл, но и сам осъзнаваш, че са ти били извести през цялото време. При липсата на каквато и да е подходяща квалификация, тук са наблюдения, на които сме се доверили през годините, които ще ви помогнат да работите, почивате и играете с повече увереност.

1| Когато се запознавате с някоeyes-586849_1280й, постарайте се запомните цвета на очите на човека. Няма да ви е нужна тази информация (освен ако ще му пишете поема) – но е по – скоро техника, за да постигнете отималното количество време вглеждане в очите, което хорара намират за приятелски, както и наличие на самоувереност.

2 | Хората винаги помнят най – ясно и добре спомени от първото или посленото нещо, което им се е случило, докато средата остава бледа. Затова, ако определяте вие времето за интервю, опитайте да го нагласите, така че да сте първи или последен сред всичките кандидати.

3 | Краката на хората са често отражение на това какво handmade-791691_1280мислят хората. Например, ако отивате при други двама, които си говорят и те обърнат торса си към вас, но не и краката, то това е ясен знак, че те биха предпочели да ги оставите сами. Подобно, ако вие си говорите с някой, но неговите крака сочат на вън от вас, означава че те искат да се измъкнат.

4 | Когаlaughter-755329_1280то група хора се разсмее изведнъж, всеки от тях инстинктивно ще погледне този, с който имат по близки взаимоотношения със сравнения, с който и да е друг от групата.

5 |Както всички терапевти правят, незабравяйте да използвате техниката на мълчанието. Ако някой ви даде незадоволителен отговор на въпрос, замълчете и задръжте очи върху него, това ще ги накара да се почувстват напрегнати и да продължат да говорят.

6 |Ако знаете, че някой ще иска да влезе в спор с вас повреме на среща, умишлено седнете от негово дясно. Тази близост ще създаде некомфортно чувство у него, и агресивността му ще се смекчи.

7 |Искането на малка услуга от хората тренира умовете им да повярват, че ви харесват.

8 | Макар и трудно, ако успеете да присвоите навика не просто да запомняте нечие име, когато се срещате за първи път, но и да го използвате в следващия ви разговор, те ще ви сметнат за ужасно симпатичен и невероятен.

9 | Изимитирайки езика на тялото на хората, когато разговаряте с тях, е начин на изграждане на доверие. Просто бъдете изкусни и финни в това.

people-692005_1280
10 |Kогато преминавате през тълпа, запазете погледа си в пространството между хората отколкото на тях самите. Обикновенно, те ще се размърдат да ви дадат път. 

11 |На среща, която има включен адреналин – увеселително влакче, филм на ужасите и др. – ще стимулира възбуда в клетките на мозъка и ще накара хората да си мислят, че се забавляват във вашата компания. Което вероятно и така ще стане.

people-827903_128012 | Топлото ръкостискате ви прави далеч по – привлекателни отколкото студеното. Съвет – инвестирайте в ръкавци.

13 | Най-добрия начин да се научите на нещо, е да обучавате. Ако усвоявате ново умение или знание, преподайте го на някой друг, при първа възможност.

14 | Накрая:   има нещо по – важно за хората от това как изглеждат. Открийте как хората харесват да мислят за себе си, и се възползвайте от това. Това ще ви помогне в бъдещите ви взаимоотношения с тях.