15 хитри психологически трика, които всеки трябва да знае

Следните психологически трика ще направят живота ви по – лесен и ще ви помогне да се преодолявате напрегнати ситуации. Заслужава си да ги прочетете.

1. Когато група хора се смеят, те инстинктивно се обръщат и поглеждат човека сред цялата група, към когото изпитват най – голяма симпатия (или искат и се чувстват най – близък.)

2. Дъвчи дъвка или яж нещо, когато вършиш нещо напрегнато и те кара да се чувстваш нервен. Това действие лъже главната част от мозъка като мисли, че няма как да си в опасност докато се храниш.

3. Ако някой ти е ядосан, остани спокоен, това може да го раздразни дори повече, но пък по – късно ще се почувства засрамен от постъпките си.

4. Ако зададеш на някой въпрос, но пък те дадат само частичен отговор, остани мълчалив като ги гледаш в очите. По принцип човека отговорил ти ще предположи, че първоначалния отговор не е достатъчно задоволителен и ще продължи да говори.

5. За да създадеш емоция ти трябва емоция. Ако искаш да се чувстваш щастлив, усмихвай се възможно по- широко. Емоцията се възражда от теб самия. Нагласата ти! Затова ако искаш да си щастлив – бъди! Никой не може да те направи щастлив, дори и да иска. Всичко зависи ти как искаш да се чувстваш.

6. Никога не казвай или пиши следните изрази „ Мисля че” или „Смятам че”. Така или иначе е по подразбиране, освен това звучиш сякаш имаш липса на самочувствие. Бъди уверен в изказа си!

7. Преди интервю си представи, че с интервюиращия сте стари приятели. От теб зависи начина по който ще възприемеш ситуацията в която си, и ще видиш че излъчването на комфорт, който издаваш, е заразителен.

8. Ако изразяваш щастие и въодушевление, когато се срещнеш с други хора, бъди сигурен че следващия път когато те срещнат, те ще бъдат доста по – щастливи и развълнувани да те видят (кучетата ни правят този трик през цялото време!)

9. често хората да се съгласят на малки молби, когато предварително за отказали на твоя по – голяма молба. Възползвай се от тази възможност.

10. Много физически ефекти на стрес са подобни на тези на чувството на оживеност (напр. Тежко дишане, забързано сърцебиене, и т.н.). ако преобърнеш заплашителните ситуации като предизвикателство, стреса ще се превърне в бодрост и веселие.

11. Повечето хора не могат да направят разликата между брилянтност/интелигентност и самочувствие. Ако знаеш какво правиш, хората ще се събират повече около теб.

12. Ако работиш обслужване на клиенти, сложи огледало зад себе си. Клиентите ще са по – мили, защото никой не иска да види себе си като гадняр.

13. Ако си на бизнес среща или конференция, където очакваш някой да ти натовари с куп задачи, седни до него. Това ще го накара да се чувства равен или близък на теб, което ще доведе до по – малката вероятност да те атакува с думи, намерения или задачи. Или най – малкото ще смекчи условията или задачите които са предопределили за теб преди това.

14. Когато си на първа среща, заведи партньора си на някое вълнуващо място. Те винаги ще те асоциират с това вълнуващо чувство, преживяно на срещата ви заедно.

15. Опитай се да забележиш и запомниш цвета на очите на хората. Те ще те харесат повече за това ще си удържал поглед в очите им за малко по – дълго време.