3 Неща, Които не Ти Казват за Закона на Привличането

“Има два вида хора. Такива, които вярват, че са жертва на света и други, които разбират, че са светът.“ – Алън Уотс.

Повечето хора не осъзнават колко са мощни наистина и дори да са наясно с концепцията, те нямат представа откъде да започнат или как да създадат живота, който заслужават. Твърде често се забиваме в повтарящи се модели на мислене. Цикъл на негативизъм, който е свързан в мозъка ни; проявява идеята, че всичко в света се случва на нас, вместо да създава свят, в който да се случва за нас.

Да вземен например чудесата. Най-лесно е да повярваме, че когато се случи чудо или необяснимо събитие, това не е нищо повече от случаен акт. Това е така, защото сме научени да реагираме към външните фактори. Отдавайки силата си, ние реагираме на събитие като на външно такова, а не поемаме отговорност за собственото си творческо проявление.

Проведено е изследване от Ричард Дейвидсън, световноизвестен невролог от Университета на Уисконсин, което установява, че мислите ни постоянно имат пряко въздействие върху ежедневните ни ситуации, докато проявяваме идеите, които избираме да визуализираме и да задържаме вниманието си. Това Потвърждава отдавна известната духовна философия, че ние сме вечни участници и сътворци на ежедневната си реалност.

В изследането на Дейвидсън са участвали осен будистки монаси, (някои от най -успешните медитатори на Далай Лама от Тибет) като са използвали ЕЕГ и фМРТ сканиране на мозъка.

По време на изпитанията всеки монах бил помолен да се концентрира върху конкретна тема като състрадание, радост или щастие. Резултатите са показали повече, отколкото учените биха могли и да си представят;  в зависимост от това къде сте съсредоточили вниманието си, вие физически ще промените съществуването, посоката и поведението на субатомните частици в нашия мозък.

Записаните от ЕЕГ изключително мощни гама вълни във фронталния лоб (префронталната кора) оставили учените напълно объркани и изумени с въпросът дали наистина нашите мисли създават нашата собствена реалност? Д-р Джо Диспенза смята така; той отбелязва, че монасите в проучването са били постигнати с невероятните 40 000 часа фокусирана медитация, съсредоточена върху мисълта. „Тези монаси медитираха 40 години. Всеки е усвоил това, което е наречено изкуство на наблюдението или това, което науката нарича просто обръщане на внимание! ”

Защо това е толкова важно?

Отбелязано е, че средностатистическият човек губи вниманието си 6-10 пъти в минута и когато ни липсват уменията за концентрация, субатомните частици не обръщат внимание на ума ни.

Заключението е,че колкото по -дълго е вашето внимание и фокус, толкова повече увеличавате способността си за проявление. Като цяло, за да накараме закона за привличането да работи за нас, трябва да разберем как нашият ум и тяло са свързани помежду си и какво точно трябва да направим, така че мислите ни да станат реалността, която избираме. Ето и препоръките на лекаря:

1. Започнете да създавате нови връзки

Ние създаваме нови връзки в мозъка си чрез знания, получени чрез информация, философия и обучение. Всеки път, когато се ангажираме с ученето, ние създаваме нова неврологична връзка. Паметта поддържа връзката и чрез повторение невроните поддържат връзката.

Съответно законът на привличането работи по същия начин. Ако всеки ден, в продължение на две седмици, прекарвате два часа в медитация, фокусирайки се върху на единствена мисъл, представяйки себе си в най-добрата и най – щастливата си версия, тогаваава ще тренирате мозъка си и ще го свържете с паметта.

Репетирайки тази най -добра версия на себе си, мозъкът след това ще регистрира тези мисли и челният дял ще ги улови, като ги регистрира в банката ви с памет, като по този начин ще проектира човека, който трябва да станете в бъдеще.

2. Пренасочете мозъка си

Във всеки момент петте сетива събират информация и изпращат прилив на данни обратно в мозъка по петте пътя. Невроните в мозъка след това задействат невротрансмитерите, които ни дават емоции и чувства въз основа на тези пет пътя на информация.

Доказано е, че всеки път, когато имате мисъл положителна или отрицателна, мозъкът ви произвежда химикали, които създават химическа реакция в тялото ви. Защото чувствата и емоциите са крайният продукт на всяко преживяване, реално или въображаемо; когато не изпитваме нова мисъл, продължаваме да се чувстваме по същия начин.

Колкото по -дълго държим на една мисъл, толкова повече поддържаме вероятността за нейното бъдещо проявление, независимо дали тя е отрицателна или положителна. Ако се придържаме към негативните мисловни форми, можем да разчупим тези мисловни форми, като въведем нови и положителни мисли, които ще променят химията в тялото. И все пак, подобно на всяка зависимост, тялото не харесва компенсирането и липсата на химикал и изпраща сигнал до мозъка. Ето защо е толкова трудно да се нарушат негативните модели на мислене и ние продължаваме да живеем въз основа на минали зависимости

Така че чрез собственото си мислене можем да променим химията в телата си, което ни позволява да преодолеем тези емоционални зависимости и да се освободим от повтарянето на същите отрицателни цикли.

3. Уверете се, че тялото ви служи на ума ви

Съществуваме в общество, където умът е слуга на тялото, което ни кара да живеем според собствената си генетична съдба, където никога няма да се случи нищо ново.

За да проявим собствената си реалност, трябва да премахнем автоматичното си програмиране и да пренаредим, така че телата ни да станат слуги на ума ни, а не обратното.

Например, „когато се чувствате несигурни, започвате да мислите по начина, по който се чувствате. След това започвате да чувствате начина, по който мислите и чувствата се превръщат в средства за мислене. Когато това се случи, умът се потапя в тялото и вие започвате да мислите като тяло, а не като ум; тя се превръща във вашето състояние на съществуване. „ – д -р Джо Диспенза

В тази ситуация не можете да мислите за нищо друго освен за начина, по който се чувствате и ако се чувствате зле, мислите лошо. Когато можем да прекъснем този цикъл на мислене и чувства, тогава можем да започнем да мислим като ум, да станем съзнателно същество и да се издигнем, за да станем създатели на собствения си живот.

В заключение, когато промените мислите си, ЩЕ промените живота си.