7 Фантасични Причини да Започнете да Ставате Рано Сутрин

sleeping-690429_1280

Има изобилие от съдбоносни причини за това да се събуждате рано всеки ден, дори и през уикендите. Всички знаем колко примамливо е то натиснем snooze бутона на телефона, и то няколко пъти за да си откраднем тези няколко екстра минути за спане. Нека да разясним един много важен факт тук – да се събуждаш рано не е толкова трудно колкото повечето хора си мислят. Погледнете тези 7 чудесни причини да станете сутршрн човек като започнете от утре.

1. Повишава енергийното ви ниво

 Всеки път, когато се успя се чувствам изморена и сънлива, не ми се прави нищо в този ден, да не споменаваме, че пропускам и тренировката и закуската си. А дори и да направя упражнения или закуся здравословната си закуска, пак ми е убило настроението и ентусиазма както и енергийното ниво. Ако сте като мен, повиши си енергийното ниво като си лягаш рано и ставаш рано.

2. Яж голяма, хранителна закуска

Надявам се, че сте наясно вече, че закуската е една от най-важните храни на деня, и хранителна закуска е ефективен начин да задествате метаболизма си. Въпреки че е супер лесно проbreakfast-720548_1280сто да грабнете някоя енергизиращ пълнозърнест бар, или муфин за бързи калории, не е достатъчно за да поддържа нивата на енергията ви високи. Ако се събудите рано ще имате възможността да наредите тялтото си с голяма, хранителна храна. Сутрешните хора имат тенденцията да са по – слаби от тези които се наслаждават на спането до обяд.  

3. Ще имате повече време за тренировки

Една от най – големите причини да се събуждате рано сутрин е за да имате повече време за упражнения. Тренировките са съдбоносни ако искате да видте здравословен, изпълнен и щастлив начин на живот, особено за старите си години. С всички тези супер натоварени програми, е трудно да си вземстиш времето за тези значителни тренировки. Ставайки ранна птица ти позволява да направиш малка кардио тренировка за да повишиш нивата на ендрофина  и да завишиш настроението и енергийните нива. 

4. Ще сте по – продуктивни

woman-731894_1280

Ако искате да сте по – продуктивни в работата си, наложете си навика да се събуждате по – рано всеки ден. Няма значение какви са ти отговорнистите, вън или в къщи, когато ума ви е буден и чист, си по – внедрен в задачите си. Просто подсигурете по – ранното си лягане. Лягайки си в полунощ или по – късно и будейки се рано, може само да влоши здравето ви.

5. Намалява стреса сутрин

Ставайте рано и избягай сутршния стрес. Независимо дали е среща, работа или колега, да бързаш сутрин рано, защото си си позволил тези няколко екстра минутки за сън, причинява много ненужен стрес. Стреса е водещата причина за редица болести. Може да доведе до сърдечни проблеми и сериозни здравословни неблагоразположения, затова се опитвайте да избягвате стреса винаги, когато е възможно.

6. Медитация и молитва

Събуждането суwoman-801990_1280трин рано е жизнено важно за вашата душа. Ранното ставане  сутрин рано е перфектното време за медитация и молитва. Също е чудесно време за мислене  за какво е важно в живота ви и какво е нужно за да постигнете целите си. Станете рано, пречистете ума си от негативизъм и нахранете душата си с позитивни утвърждения.

7. Спретване на къщата

bed-644728_1280

Обичам да спретвам къщата си преди да изляза за работа, за да се върна после в уютен, чист, удобен дом, в който да релаксирам. Когато се събудите рано, лесно е да намерите тези 5-15 мин., за да дадете на къщата си чист поглед и усещане. Да намалите безредието ще ви помогне да сте по – организирани и да успокоите ума си.

Да се събудите рано може да е трудно, особено ако не сте ранна птичка, НО се опитайте. Има много предимства в това да се будите рано, и съм сигурна че ще ги усетите. Живота ви ще стане по – интересен ако ставате рано.

cat-715910_1280

Каква е вашата причина да ставате рано? Споделете с нас.