7 Фитнес Съвета за Супер Заети Майки

Ако си сред заетите майки, но пък се опитваш да се вкараш отново във форма, може би търсиш някои фитнес съвети, които всъщност да са ефективни.

mother-1039765_1280След сменяне на пелени, недоспиване, приготвянето на храна, и ден прекаран в чистене на къщата, тренировките може би са най- малкото нещо, за което си мислиш. Въпреки това, здравето ти трябва да е сред преоритетите ти. Детето ти иска да си достатъчно здрава, за да си играеш с него, да се грижиш за него и да живвееш по – дълъг живот. Затова погледни предложените фитнес съвети за супер заети майки, които със сигурност ще искаш да последваш.

1. Създай семейна тренировка

Ако ти е трудно да намериш време за упражнения, защо не пробваш някой от семейните тренировки? Малки преходи в планината, разходки, скачане, тичане, разтягане, йога… Има толкова много семейни упражнения за които дори нямаш извинение за тях. Помогни на семейството ти да подобри здравето и свали някое килце в същото време. Семейните тренировки е един от най-добрите начини да поддържаш децата си в добра и здравословна форма за бъдещето им.  

2. Радвай се своето време за фитнес винаги, когато е имаш време за него

Ако децата ти посещават курсове по изкуство, музика или танци, не стой просто в чакалнята, губейки си безценното време за фитнес. Започни да правиш упражнения като излезеш на вън да потичаш, или да покараш колело, или ролери. Или просто се разходи. Когато децата свършат заниманията ще знаеш че си използвала времето си пълноценно в упражненията, които си си наложила да правиш.

3. Опции за здравословно похапване

Навика да подготвяш здравословни закусни за теб и детеsalad-926809_1280то ти е една от най-важните фитнес съвети, които трябва да следваш, особено когато искаш да си здрава и във форма. Понякога правим това, но само за децата ни, като забравяме да подготвим от тази хубава и здравословна храна и за самите нас. Винаги е лесно да сложите в кутията за храна – ябълка, зеленчукови пръчки (от морков, чушка, и др.), кофичка кисело мляко, ядки, други плодове.

Когато носиш полезна храна със себе си, е много по – лесно да не приемаш повече от нужните ти калории на ден.

4. Направи си салата 

Направи си обяд предварително като си подготвиш салата. Разнообразието от салати, които можеш да си правиш всеки ден е огромно. Нужно е само да смениш основната съставка в една салата, но и не забравяй да добавиш плодове, зеленчуци, ядки, и зелени дресинги. Здравословната салата е най-добрият енергиен източник за твоя фитнес, както и за заетия ти живот като майка. Още повече, че вероятни нямаш  времето да правиш здравословен обяд, нали така?

5. Носи детето си

Ако си с детето си целия ден, да го носиш е чудесна тренировка. Иди да потичаш с бебчето си дали в количка или на ръце, няма значение, като незабравяш да добавиш известна съпротива в тренировките, като клекове и напади.

6. Разхождай се в мола

shopping-mall-1129788_1280Ако времето не позволява разходки на вън, това не пречи да идеш в мола. Ще съчетаеш полезното с приятното. Ще се движиш и ще разглеждаш магазините, какво ново са пуснали, или промоции. Може даже да се видиш с приятелки и да споделите нови идеи и съвети за раздвижване и тренировка. Най-хубавото време за ходене в мола е сутрин, тогава имаш достатъчно място да правиш бързо ходене наоколо, тъй като няма да е претъпкано с хора, които да ти пречат на пътя. Това е чудесен начин да изгориш нежеланите калории и закупиш необходимите неща в същото време 

7. Намери баланс в живота си

Да намериш баланс в живота си е едно от най-големите предизвикателства за много майки. Като майка, ти винаги можеш да се изгубиш във всекидневните си задачки, грижейки се само за децата си. Опитай се да си по-гъвкава с програмата си като вмъкнеш в нея тренировки винаги  когато можеш. Някой майки намират за лесно да тренират сутрин рано, към 6-7 часа, преди да е започнал така начеренич им работен ден. Вярвам че и ти можеш да измислиш оптималното време за себе си.

Дори и да си супер заета мама, винаги е възможно да тренираш и да ядеш полезни храни. Просто се опитай да последваш тези съвети, които ще ти помогнат да си по-здрава, красива, във форма и щастлива! Стани пример за детето си и му покажи че упражненията са важна част от всекидневния живот.