7 Предимства да Четете Приказки Преди Лягане На Детето Си

Дали планирате да имате дете или вече сте родител, може for-reading-796374_1280би вече сте чували, че е полезно да му четете приказки преди лягане. Въпреки факта, че повечето родители не харесват да го правят, като продължение на работния ден, тъй като прави тези няколко минути на четене досадни и изтощителни, четенето все пак има положителен ефект върху емоционалното и умствено здраве на вашето дете. Обърнете внимание на ползите от четенето на приказки и никога няма да бъдете мързеливи, за да прочетете няколко историйки на детето си.

1. Помага да се развива въображението на детето ви

Четенето на narrative-794978_1280приказки преди лягане помага да се развива неговото въображение. Децата трябва да имат здравословно въображение, защото кара умовете им да работят и ги учи да мислят бързо и ефективно. Това ще ги накара да могат да намерят ефикасно решение за всеки проблем в бъдеще благодарение на чудесното въображение. Възможността им да визуализират нереални герои, места и подробности, прави живота им по – шарен и щастлив, ето защо е нужно да предоставяте на детето си тази възможност и знания.

2. Безценни моменти

Прикзките преди лягане създават незабравими моменти заедноfor-reading-752607_1280. Като родител, вероятно ще искате детето ви да запомни тези моменти, когато сте им чели интересни и магични истории в леглото. Това са тези моменти, в които си казвате лека нощ един на друг и видите тази малка чаровна усмивка върху красивото спящо личице – просто безценен момент!!! Да прекарате няколко минутки да почетете на детенцето ви създава точно тези моменти.

3. Подобрява езика им.

Четенето сschool-734311_1280ъщо подобрява езика на децата ви. Ние им четем и ги учим в същото време защото те запомнят повечето думи които казваме и разширяват запаса на речника си. При всички положение те биха използвали тези думи които сте споменали  в приказвата веднага след като са я чули. Слушането на много приказки им помага да изразят мнението си по – добре.

4. Вие култивирате любов към четенето във вашето детеgirl-187677_1280

Когато четете приказки в леглото, вие окуражавате детето ви да чете  повече книги по път и над път. Деца, които обичат да четат имат родители, които са им чели преди лягане. Деца, които гледат само филмчета и детски просто незнаят какви са предимствата от четенето. Опитайте се да вдъхновите детето ви да чете, тъй като по този начин ще станат много по – успешни в живото си.

5. Стимулира мозъка на детето

Само си представете колко въпроси изникват в главата на детето, когато чуят история от мама или тате. Какво е това? Какво е онова?“ Те не знаят много все още, но колкото повече четете, толкова witchs-house-836849_1280повече въпроси ще задават – и съответно колкото повече въпроси имат, толкова повече отговори ще получат и по – умни ще станат. Започнете да им четете приказки преди лягане всяка вечер и те ще се опитат да отговорят на собствените си въпроси дори без да им помагате, защото техния мозък ще работи по – добре, по – бързо и по по-оригинален начин. 

6. Това е чудесна приспивна песен

Ако не можете да пеете или не искате поради някаква причинаbaby-22194_1280, може да четете приказки преди лягане, за да накарате детето ви да заспи по –  бързо. Не е по –зле от приспивна песничка. В днешно време, могат да се намерят много и различни истории, затова можете да изберете каквото поискате и да му го прочетете, с цел да ги образовате още от малки. Не само на детето ще е приятно, но и вие ще развие вашето лично произношение и дикция.

7. Прави децата по – умни.

Четенето нsmart-187696_1280а книги ни прави по- умни. Когато четем на децата, така ги учим на граматика и речников набор от думи, например. Помага им да бъдат успешни в училище тъй като вече знаят доста от вашите истории. Още повече че приказните имат поука, морален аспект и разказват кое е добро и кое не. С една дума, показва основните концепции на обществото, правилното поведение и живота като цяло.

Тези причини не остават никакъв шанс да се съмнявате в това дали да четете приказка на детето си или не. Няма значение колко сте изморени, намерете няколко минутки да му почетете поне една малка историйка. Те ще са ви благодарни в бъдеще, обещавам.

Кои приказки вие самите харесвате?