8 Начина Да Постигнете По-силен Дух За Седмица

yoga-241609_1280      Нужно е да си силен, за да можеш да живееш в този трескав свят, но какво е нужно да направиш, в случайте, че не си от хората, които притежават тази вътрешна душевна сила, и които могат да се справят с трудните моменти в подходящото време? Като за начало, трябва да се научиш да постигнеш силен дух и да се справяш с предизвикателствата на живота по – бързо и  с по – малко усилия и стрес. Докато повечето хора се опитват да станат физически и интелекуално по – силни, ти по – добре се насочи в развитието на вътрешната си сила. По – надолу ще откриеш най-важните стъпки, които ще са ти нужни да постигнете силен дух и то само за седмица.

1. Преодолей страховете си

horse-721136_1280Факт е, че да преодолееш страховете си е сред най-трудните неща. Но пък ако  стигнеш до етапа, в който усещаш, че страховете започват да контролират живота ти и те правят по-слаб, не чакай до там, че да го разрушат, а действай. Вярно е, че не можеш да преодолееш всеки един ваш страх за една седмица, но се бори с най – малко по 1 голям страх и ще усетиш незабавно прилив на по-силен дух.

2. Повярвай в себе си

Вярата има огромна сила. Когато вярваш в себе си, ставаш по-уверен и успешен. По-лесно е да се каже, ‘‘Никога няма да успея да го направя’’ или ‘’Те са по-силни от мен, затова по- добре да се откажа.’’. Никога повече не казвай това! Един от най-добрите начини да станеш по-силен духом е да повтаряш всеки ден, че вярваш във вътрешната си сила, че си достатъчно силен, за да се справиш с всеки проблем. Казвай си го всяка сутрин и повярвай в това.

3. Не се страхувай от проблемите 

Всеки път, когато се срещнеш с трудно предизвикателство, си припомни мъдрите думи от песента на Кели Кларксън, ‘Каквото не те убива, те прави по – силен…’’. Наистина, трудните моменти всъщност не те убиват, но за сметка на това те учат как да бъдеш силен достатъчно, за да можеш да се справяш с всички препядствия на живота. Не се плаши от проблемите и грешките. Ако имаш някакъв проблем, който не си успял да решиш, го разреши тази седмица. Ще се почувстваш по- зареден, ще станеш уверен и по- силен духом.

4. Не чакай нещата сами да се случват

the-eleventh-hour-758926_1280Често обичаме да чакаме докато нещо се случи и само тогава започваме да взимаме инициативата. Тази седмица, обаче, развий навика да действаш и започни с най-важните неща в живота си. Ако искаш да вземеш премия, помисли какво е нужно да направиш, за да постигнеш тази цел. Ако пък започнеш да си казваш нещо от типа ‘Е, имам хубав план, но не вярвам че ще успея да се предвижа напред в кариерата си..’’. Спри да се съмняваш и повтаряй след мен ‘’ Аз съм умен и силен и мога да постигна целта си’. Кажи го наглас всеки път, когато се раздвоумиш във възможностите си.

5. Не се тревожи за бъдещето

Тук не става дума да спреш да събираш за пенсията си или зtea-556777_1280а някоя голяма покупка, а по-скоро да спреш да се стревожиш за неща, които могат да се случат в бъдещето. Не знаеш какво ще се случи утре, затова не се тревожи за него. В съща сила  важи и за миналото. Спри да живееш в минали събития. Каквото било, било. Неможем да върнем времето назад, колкото и да опитваме понякога. Важно е да се фокусираме, в нещата които се случват в днешния ден. Защото днешния ден прави по – добро бъдеще, и по-задоволително минало. Не позволявай минали грешки да пречупят духа ти.

6. Обкръжи се с повече позитивни хора

girls-692742_1280Хора, които винаги ви вдъхновяват и мотивират да станете по – силен и по – щастлив, са твоите най-добри приятели. Наложи си тази седмица да обърнеш специално внимание, за да видиш ясно, с кои хора прекарваш повече от времето си. Ако забележиш, че някой по-скоро те подтиска и те поставя в кофти настроение, повече от колкото да те вдъхновява и възвишава, е добре да преориентироваш времето прекарано с тях. Разбира се не бъди прекалено крайни, всеки един човек си има собствени проблеми, и може да се окаже, че точно тази седмица, някой от приятелите ти не е в най-доброто си настроение, и всъщност има нужда от твоята подкрепа и мотивация. И все пак, ако има хора  в живота ти, с които винаги се чувствате душевно по – слаб и нищожен, го остранете от пътя си. Бъдете с ясно съзнание и представа за нещата, баланса е важен тук.

7. Освободи се от нуждата за контрол

Силното желание да контролираш всичко в живота сиholiday-754153_1280 може бавно, но сигурно да погуби духа ти. Независимо дали ти се иска или не, не можеш да контролираш всичко, което се случва в живота ти. Ако знаеш, че неможеш да промениш дадена ситуация, просто я остави да бъде такава каквато е. Разбира се, това се отнася само тогава, когато си се уверил/а, че наистина нищо не можеш повече да направиш за съотвентана ситуация. Нещо друго, не се опитвай да контролираш другите около себе си. Само ще се измориш, а по – лошото, е че това ще разруши отношнията между вас. Опитай се да не контролираш нищо тази седмица и ще видиш значителни промени в живота си. Освен това, ще знаеш че си достатъчно силен че да не искаш да контролираш повече, по този начин ще заживееш свободен живот.

8. Освободи се от гнева

Последно, но не и по важност, за да станеш силен по дух е това да се освободиш от гнева. Научи се да уважаваш дори и враговете и хората, които не харесваш. Само, защото те се опитват да наранят чувствата ти, не означава, че и ти трябва да отвърнеш със същото. Бъди по-умен и по-силен от тях самите. Изпълни сърцето си с любов вместо гняв. 

 

Напълно възможно е да станете по – силни духов за седмица. Повярвайте в себе си, във възможностите си и в вътрешната си сила. Запоменете, когато не вярвате в самите себе си, никой друг не би повярвал във вас. Ако следвате гореспоменатите стъпки ще усетите разликата!