8 Причини Защо Увереността е По – Добре От Надеждата

Хората са различни и всеки има свой собствен начин на вижcube-639827_1280дане и разнообразие от вярвания. Докато някой хора казват, че няма нищо възможно без надежда и само надяващите се хора могат да бъдат успешни в живота, други смятат че увереността/самочувствието е ключа за успеха. Но как смятате вие? Аз лично мисля второто, и тук ще изложа няколко причини защо самочувствието ще ви направи по – щастливи, а не надеждата…

1. Знаеш какво искаш

Какво е надеждата? Надяващ се човек е този, който вярва че по- доброто време предстои и мисли позитивно за бъдещето. Но такива хора нямат наложени цели. Те имат просто очаквания. Уверените хора пък, винаги знаят какво искат. Те имат план който спазват и знаят какво да правят и как да действат. Не чакаш за чудо, ако имаш самочувствие защото искаш да направиш мечтите си реални!

2. human-769898_1280Не чакаш

Увереността ти отнема цялото ти време и нямаш и минутка да чакаш за нещата които искаш, защото имаш много задачки да постигнеш. Живота ти е пълен с интересни авантюри тъй като да си човек със самочувствие означава да нямаш страх да опиташ непознати неща. Да чакаш да се случи нещо хубави означава че се надяваш. Но това не ти дава гаранция за добро бъдеще. Какво избираш ти?

3. Винаги имаш нещо да правишhuman-750449_1280

Често не правим много неща защото не сме сигурни за тях и след това съжаляваме. Всъщност няма нужда да се колебаеш дали да направиш ии не това което искаш ако си сигурен че го искаш. Всъщност е възможно ако си уверен човек. Надяващият се човек има също много неща които да прави, ако само бяха уверени в същото време.

4. Търсите най – доброто решение

В случай нangel-246459_1280а някакъв проблем самочувствието ни прави да търсим най – доброто решение, защото знаем със сигурност че има някакво. Надеждата не ви кара да действате и да се опитате, а ви оставя сам с вашите мисли и очаквания. Този който иска нещо търси най – добрия начин, а този който се надява само чака и иска.

5. Готов си за повече

Хората със самочувстие са винаги готови за още, тъй като те не следват никакви лимити или правила. Те винаги правят най – доброто във всичко, и по този начин те развиват уменията си и възможностите си. Хората, които се надяват по – скоро биха се задоволили с каквото имат, което от една страна е чудесно, но не им дава тласък напред за други постижения и реализации.

6. Можеш да приемеш промените по – лесно

Живота е непредстазуем и често ни поднася възможно най-неочакваните промени. Важно е да имаш възможността да застанеш пред всяка ситуация и да я приемеш както правят всички успешни хора. Да се надяваш означава да очакваш нещо и обикновенно ставаме тъжни когато очакванията ни се объркат. Бъди със самочувствие за всичко което правиш и не се страхувай да се срещнеш с всичко което е по пътя ти.

7. Чувстваш се по – добре

Когатbeauty-354565_1280о се надяваш на нещо да се случи понякога се сблъскваш с неуспех, защото нещата не винаги се случват по начина по който искаш. Ефектира емоционалното ти здраве и дори може да причини депресия, но никога не би се случило ако спреш да чакаш нещото а, вместо това започнеш да правиш това което искаш.

8. Привличаш успешните хораboy-633014_1280

В повечето случай сме заобиколени от хора, с които имаме нещо общо. Ако се надявате но не опитвате да промените нещо за ваше добро, вие ще привлчете мързеливи и трудни хора. Ако сте със самочувствие и сте силен, ще станете успешен и най-вече ще имате инициативни и щастливи хора около себе си. Това което ни заобикаля има огромно влияние вурху живота ни затова е необходимо да обърнете внимание на този факт.

Надеждата е определено нещото което всеки един би трябвало да има защото в противен случай няма да има позитивно мислене. Позитивността е много важна тъй като ни позволява да видим светлата страна на живота – иначе не би могъл да си успешен и да получиш всичко което искаш и на което се надяваш.  Трябва да сте абсолютно сигурни че всичко което правите е супер и че можете да получите дори повече от живота си. Увереността е много по – важна от надеждата, защото ни кара да действаме и да достигаме целите си. Съгласни ли сте с това че надеждата определено има нужда от увереност за да направи живота ни истински щастлив?