9 Прости Начина да Постигнете Мечтаното Тяло

Много хора смятат, че доближаването до мечтаното тяло е невъзможна и трудна breakfast-21707_1280кауза. Реалността, е че е напъло възможно да започнете да храните тялото, с това което има нужда и в действителност иска! Забравете маниите, диетите с гладуване, хапчетата и скъпите програми. Ако наистина искате да се вкарате във форма и  започнете по-добър начин на живот, следвайте тези прости стъпки и ще видите себе си истински по – слаби, щастливи  и здрави.

 1. Постави си реалистични цели

options-73332_640

Не си мислете, че ще свалите нежеланото тегло бързо и че ще постигнете резултати без да правите и минимални промени в начина си на ядене и живеене. Подобен начин на мислене единствено би бил началото на един провал. Вместо да попаднете в тази клопка, хванете един лист и химикал и направете детайлен план за фигурата, силата, тонуса, и всичко отностно вашето здравословно тяло, което искате да постигнете. След това разделете този план на малки, по – изпълними стъпки. Също може да си съставите система за поощрение всеки път, когато свалите определени килограми или процент мазнини. Внимавайте, само поощрението да не е такова, който да дава обратния резултат. Спрете да използвате храни или сладко като награда, на вместо това може да третирате себе си с ден в СПА центъра, нови дрехи, или ден на плажа.

 2. Спрете с оправданията

apple-15857_1280

‘’Нямам време да готвя здравословни ястия!’’, ‘’Приготвянето на здравословни храни е твърде трудно и скъпо!’’, ‘’Ще започна със здравословното хранене от понеделник’’; каквото и оправдание да използвате, с цел да продължите да се храните по начина, по който го правите до сега, ще ви кажа, че е крайно време да спрете. Ако наистина сте сериозни затова да започнете да храните тялото с храната, която вашето тяло всъщност има нужда, няма по – добро време от това да е СЕГА! Планове за здравеословни рецепти и ястия изобилстват в интернет пространството, както и наличието на информация за всякакъв вид храна, за която бихте искали да узнаете повече и да консумирате.

Яжте по – добре, за да изглеждате по – добре. Започнете днес. Без оправдания.

 3. Информирайте се

adult-18598_1280

С цел действително да започнете да се храните за фигурата, която искате ви е необходима елементарно разбиране за начина, по които разлините храни действат на вашето тяло. В зависимост от вашите лични цели, трябва да търсите начина, по който различните протеини, мазнини и хранителни свойства функционират. Например, ако някой иска да свали някой и друг качен килограм и иска да се вкара в форма, ще е необходимо да яде различен вид храна от някой друг, който по своему иска да качи мускулна маса и тонизира фигурата си. Информирайте се преди да започнете да правите промени, и вашия метаболизъм ще ви благодари!!

 4. Раздвижете се

active-19413_1280

Няма какво да се офлянквате. Не може да промените тялото си без да го раздвижите. Точният вид упражнение ще подпомогне ефекта на вашите нов навик на хранене, и ще подсигури тонизирането и стягането мускулите докато сваляте килограмите. Както виждате упражненията и диетата вървят ръка за ръка. Затова ставайте и се раздвижете

5. Храни се с чиста храна

paprika-583272_1280

Вие вече знаете основите на това да се храните добре: спиране на бързата храна, както и чипсове, снаксове и подобни. Избягвайте пакетирани храни, изкуствени храни и продукти минали под технологична обработка. Винаги четете съдържанието на опаковката. Казват, че ако не можеш да прочете повече от 2 от съставките, най – вероятно не хубаво за теб. Вместо това пригответе си сами ястието от здравословни, пълнозърнести и качествени съставки. Ограничете употребата на захар, мазнини, и добавки, и заменете с неща като подправки, билки, оцет, свежи плодове и зеленчуци.

 6 . Пийте чиста вода 

drinking-87154_1280

Да се храните според истинските нужди на тялото, означава също така да пиете за
него. Напитки като газирани, сода, ботилирани сокове и такива минали през обработка, съдържат огромни количества калории и подобрите вредни съставки за тялото. Заменете ги с вода, много вода. Водата не само ви поддържа хидратирани, но и поддържа метаболизма ви да работа така както трябва. Ако намирате затруднение да достигнете препоръчаните 8 – 10 чаши вода на ден – опитайте с това да добавяте шайбички лимон, лайм, портокал или дори от краставица към каната ви с вода. Освежаващия вкус ще накара рецепторите ви да поискат още, и така тялото ви ще стане по – здраво и освежено.

 7. Хранете се по- начесто 

background-2276_1280

Това може да се стори странно и да изненада, тези които искат да свалят килограми, но е факт че похапването по малки, но по – чести порциийки не само ще намали теглото, но и ще увеличи и оформи мускулната маса. Това е нужно, тъй като метаболизма се нуждае от постоянно горене на енергия, която идва от храната. С наличието на 4-5, но малки порции дневно храна, изпълва вашето тяло с енергия, което е доказано, да бъде по – добър вариант за метаболизма, отколкото да го натъпване с 3 огромни порции. Основното, което трябва да внимавате и запомните, когато консумирате между основните или основни яденета за деня, е те да съдържат протеини, пловоде и зеленчуци.

 8. Намерете си другарче 

friends-204324_1280

Отслабването е трудна работа. Понякога е доста несигурна, ако я вършите сами. Ето защо е хубаво да си намерите приятел, другарче, който проявява също желание да променят начина си на хранене. Не само ще спрете да се чувствате като странния, и различния от останалите, когато сте на вън с приятели и си поръчват мазни чийзбъргери с картофки, но и ще можете да се подкрепяте един друг.

 

9. Не се страхувайте да задавате въпроси

 Ако видите някой, чието тяло или хранителни навици, които ви power-384085_1280вдъхновяват, говорете с тях. Попитайте ги какво ядадт, как тренират и поддържат във форма, и дали биха ви дали някой съвет. Може да останете изненадани какви съвети и трикове може да научите, само за това, че сте пристъпили към разговор с тях. Само бъдете внимателни, ако някой започне да ви говори за нездрвословни диети или скъпи продукти (като например хапчета-чудо) непременно си тръгнете.

 

И най – важното мислете положително и се забавлявайте със всичко, което правите. Не превръщайте едно нещо или идея, която искате да постигнете в задължение. Правите го не защото трябва, а защото искате! Да сте здрави и да се харесвате, вие самите, а не околните е това, което искате! Усмивки и щастлив път към здравето!

girl-349535_1280