9-те начина да останете позитивни и в най-лошите ви моменти

Без значение колко трудна може да изглежда една ситуация, въпреки това ви е можете да останете позитивни и спокойни. Трябва просто да бъдете готовиadult-18086_1280 за подобрение и усъвършенстване на качеството на вашия живот, като промените начина по който гледате на всичко наоколо.   Да умеете да поддържате и имате  искренно позитивно отношение в днешно време е доста важно, особено ако искате да сте преуспели в личния си живот и както и във вашата кариера.

Предлагам ви някой от най-добрите и полезни начина да останете  позитивни дори и в  най-трудната ситуация.

1. Ставай рано

Има хора които не са ранобудници, и не харесват дори и мисълта за ранно ставане, НО е доказано и от личен опит знам, че всеки път когато ставам рано сутрин, се чувствам по-щастлива, с повече енергия и деня е по-оптимистичен. Това не е всичко – когато ставате рано, имате повече да свършите тези малки нещица, за които все нямате време, като това да почетете от любимата си книга, да слушате някой от любимите си песни, да свършите някое подхванато нещо, което все искате да довършите, или да помедитирате. (малко упражнения сутрин рано, е най-оптималния вариянт за позитивен, тонизиран и щастлив ден! – това е личен съвет от мен).

2. Прави упражнения

Като споменахме за тренировки, упражненията могат да ви доставят изобилие от прекрасни предимства. Освен че има огромно благоприятно влияние върху физическото ви тяло, също така то е стабилизатор за вашия емоционално благостъстояние и здраве. Освен това, упражненията са един мощен начин да се преборите с тревогите, безпокойствата и депресията, като същевременно помага за се отърсите натрупалия се стрес.

3. Станете по-организирани

Заставете си правило да планирате всеки ваш ден. В момента, от който станете по – организирани, ще бъдете способни да правите нещата по – бързо и ще имате повече време за хората или нещата, които обичате.  Фокусирайте се над приоритетите си и работете в насока за разрешаването на проблемите ви отколкото да ги отлагате. Вървете с вдигната глава и вярвайте в по-добрите неща и по-добрия живот. Щастието ви ще се усмихне!

4. Сграбчете деня!

За да останете позитивни всеки ден, трябва да се научите да сграбчвате деня си. Сигурна съм, че сте чували тази фраза вече. Вслушайте се в този девиз и ще видите как се радвате  на всеки момент от живота си, дори и ако да смятате че живота ви не е чак толкова хубав колкото ви се иска да бъде. Тогава със сигурност ще успеете да преодолеете всяко препядствие което видите на пътя си. Вместо да се фокусирате върху негативните неща, помислете за големите и прекрасни неща, които се случваш в живота ви!

 5. Не забравяйте любимите си девизи

woman-593141_1280

 

Вярвате или не, понякога малък девиз може да бъде толкова насърчаващ и възвисяващ, че може да промени целия ти ден. Имайте на ум любим цитат и ще видите, че дори и в най-лошия ден, ще ви помогне с вдъхновение и мотивация. Така ще останете позитивни дори и в най-лошата ситуация.

 6.  Бъди подготвен и за негативни ситуации

Лошите ситуации се случват от време на време независимо искаме ли или не. Но няма по-лесен начин да се справим с него, от това да сме били подготвени за него. Ето защо ви съветвам –  Не бягайте от врага си, а бъдете подговтени за него! Ето как той няма как да ви хване неподготвени. Отитайте се гледате на всяка негативна ситуация като ваша тренировка, или урок за истинския живот. Не се страхувайте да правите грешки, трябват ви! Какво веднъж Джордж Бернанд Шау е казал

‘’Живот прекаран в грешки не е просто само ужасно, но и по – ценно от просто живот прекаран в правене на нищо.’’

Животът е серия от преживявания, затова по- добре бъдете подготвени за тях, независимо хубави или лоши.

7. Смейте се

laugh-417268_1280

Едно от най-добрите неща които можете да направите за да се научите да сте позитивни дори и в най-лошите ситуации е да включите смееенето като част от ежедневието си. Освободете се и използвайте хумора, и ще видите че всичките ви тревоги и проблеми ще престанат да изглеждат толкова трудни и страшни! Следващият път когато се усетите, че се чувствате малко тъжен или меланхоличен, прочетете няколко вица или забавна история, или разгледайте няколко забавни снимки и вие определено ще се почувствате по-добре.

8. Оформете мислите си

Изолзвайки езика, за да наредите мислите си, е един от най – ефективните начини за изградите позитивно  отношение. Опитайте се да направите няколко позитивни промени във вашия език. Например, използвайте думи като ‘удивително, ‘’изумително’’, ‘’фантастично’’, и ‘’чудесно’’ всеки ден и избягвайте употребата на негаивни термини, като ‘’немога’’, или ‘’не става’’. Тогава ще видите как вашето отношение и държание ще се променят.

9. Четете вдъхновяващи книги или блогове

Ако сте любител на четенето, това е чудестно, защото това ще ви помогне да поддържате позитивно отношение дори и в най-трудните ситуации. Четенето на позитивни и вдъхновяващи статии и книги ще ви помогне да останете мотивирани и да преодолеете предизвикателствата да достигнете вашите цели. Ако пък не ви допада четенето, тогава гледайте вдъхновяващи видеа и филми. Има изобилия от мотивиращи видеа, сред които може да изберете. Макар че може да изглежда малко трудно да останете позитивни в трудни моменти, знайте че е възможно! Постарайте се да следите тези полезни съвети и вижте резултатите.

Знаете ли някакви други начини да останете позитивни в трудни моменти? Споделете ги с нас 🙂