Бъдете егоисти

Премахнете условностите в живота си и не се съобразявайте с околните повече от необходимото. Често отдаваме прекалено внимание и време на приятели, близки, деца, спътници в живота, после ги обвиняваме, че не получаваме същото в замяна. Понякога правим жертви, защото така сме възпитани, това сме видели или нямаме друго занимание в момента, даваме доброволно, а после се чувстваме ограбени. Това създава в нас негативна енергия и ни насочва в отрицателна посока на размисъл. Животът си минава и ние често забравяме, че никой не може да знае кое е най- добро за нас освен самите ние.

В началото на живота си получаваме грижи и напътствия от семейството, училището, някой друг поема грижата за нас, но никога не трябва да забравяме, че постъпките ни, дори и предопределени от външни фактори са част от нашия си живот. Самостоятелността, която се търси в пубертета е пословична, изявяват се всички качества, емоции и познания, има съпротива, негативизъм и много радост, прекрачва се и границата на добрите нрави.

Насочва се енергия срещу заобикалящия ни свят и често не живеем заi-am-461820_1280ради самите себе си, а отново за света, за това, което ни се иска, което не харесваме, за миналото и за бъдещето. Обременяваме се с повече от задължителните норми, слагаме си сами измъчващи ни граници.  

Не можем да избягаме никога от детството си и възпитанието си, от модела на родителите си, от морала на обществото, но никой не ни казва, че всички тези ограничения са условни, че можем да ги видоизменяме, да ги приемем и да открием чрез тях свободата.

Тази основа, която имаме трябва да използваме за опора в живота си, за модел, с който да сравняваме и преценяваме всяко ново познание и изживяване. Бъдете егоисти- мислете за себе си, така ще може да проявявате повече грижа, ще имате повече любов, ще можете правилно да посъветвате и ще сте по- полезни за близките си, обществото и любимите хора, ако го желаете разбира се.

Намерите ли сstacking-669065_1280обственият баланс, ще сте намерили и личното си щастие, ще откриете начин да постигнете целите си, ще спрете да обвинявате околните, обстоятелствата, съдбата. Ще вложите времето за търсене на оправдания за неуспехите, в усилена работа за постигането им. Вие сте в центъра на вашия свят, не позволявайте и не обременявайте в същото време друг да заеме центъра на вашата вселена. Овладейте я, изявете се и й дайте облика, който вие считате за най- правилният.