Дали е истинска любов ?

Много от нас от началото на съзнателният си живот повлияни от филми и приказки започваме да търсим истинската любов във всеки един човек около себе си. Считаме че всяка следваща връзка ще ни е последна и завинаги. В последстие се оказва, че любовта изчаква нашето развитие. Двама човека трябва да се допълват, да се разбират, да имат подобни интереси и еднакви желания за бъдещият си живот. Поради тази причина най- благоприятно е всеки да се развие самостоятелно, да изживее свои мечти, да поеме предизвикателства, да открие какво желае от живота и как може да го постигне. Разбира се в това време не трябва да избягвате любовта, защото тя е като едно приятелство. В отделни периоди от живота си всеки сменя компанията си, приятелите си, в зависимост от училището, ако се премести от новото училище, от университета, от нови познати на приятелите, от работата си.

Факт е, че човек променя интересите си и желанията си, за това му е приятно да общува с хора, които са близки до неговия начин на живот. Всеки, който желае да създаде семейство в бъдеще не трябва да отбягва връзките, защото те образоват човека в съвместното му съжителство, те са част от опита му и развиват в него умения за общуване в една връзка. Разбира се макар и рядко се случва да израстнете заедно с някого и да запазите общия си начин на живот за дълго време, но това е по- скоро изключение. Винаги има моменти, когато с други хора ще имате много по- близки интереси и влечения. .ажно е да осъзнаете тази истина възможно най- рано в живота си, за да изживявате всеки миг по най- пълноценният начин. Приемайте всяка връзка като едно предизвикателство, забавлявайте се заедно, споделяйте, отделяйте време за любовта си, но винаги мислете и поставяйте себе си на първо място. Не пренебрегвайте интересите си, хобитата си, останалите си приятели, семейството си.

Следвайте своите мечти, независимо дали на партньора ви това му харесва или му се вижда смешно или незначително. В повечето случай любимият човек след раздялата, колкото и спокойна и приятелска да е тя, започва бавно да се отдалечава от вас и от начина ви на живот, затова във връзката си отдайте любовта си, но не очаквайте тя да е вечна. 

Почти винаги, за да не спомена и винаги съвместният живот на двама души е предизвикателство и сблъсък на два характера. Колкото по завършени и изградени са те, толкова по- лесно е човек да отстоява себе си и интересите си, да запази това, което е истински важно за него и да се съобрази с това, което е важно за партньора му. В една връзка е важно взаимното уважение, социалното положение, изразяването на любовта и желанието за постигането на общи цели в бъдещето.сяко общество има свои ценности, с които една двойка заедно трябва да реши дали да се съобразява, до каква степен и по какъв начин. 

Това се постига в самото начало на връзките ви, научавате се да прецелявате човека, да определите темпото, с което да се сближите и разбирате колко време ви е необходимо, за да прецените цялостно един човек и да прецените в последствие по какъв начин и защо в началото сте виждали този човек в
една светлина, а после се е оказал съвсем друг. 

Започвате да се научавате, ако сте по- съобразителни кое е истински ценно за вас в един човек и какво да търсите или избягвате в следващия. Животът е достатъчно дълъг да си позволите всякакви експерименти, не трябва да се отказвате от нищо, влюбвайте се сило и лудо, страдайте неутешимо, заради любовта на живота си, изживейте всички гами на чувствителността си, ревнувайте, карайте се, извинявайте се, давайте и взимайте, с една дума живейте пълноценно, но във всички моменти запазете себе си. Това “но” не е типичното ограничение, защото във любовта граници няма, тя може да е сляпа, да причинява болка, да е лекарсто, да е всичко и хубаво и лошо, това “но” е в случай, че загубите себе си, че пренебрегнете за дълго начина си на живот, в случай че заради любовта си придобиете лоши навици, че започнете да деградирате осезаемо, в случай, че усетите, че човека до вас използва любовта ви за облаги и ви унижава нетърпимо, в случай че преминете всички граници, това връщане към себе си, ще ви помогне да се върнете към живота си и да се впуснете в следващото предизвикателство на любовта.