Дестинация – Пиза, Италия

За всеки човек, който иска да посети и изследва Тускана, е доста по – добра идея да пътува със самолет до Пиза отколкото до по – скъпата опция – Флоренция .

Един Ден в Пиза

  Ако сте избрали да останете в Пиза, следващият въпрос е колко време е необхдоимо, за да се види града. За средностатистическия турист, отговорът е не много – един ден в Пиза,  е абсолютно достатъчно. И по свой си начин, това е хубаво, защото повечето пътувания обикновено са последвани с опити за двудневни такива към забележителностите на Флоренция, което от своя страна ще ви остави задъхани и жадуващи за Тусканския въздух.  

  Реалността е такава, че освен кулата, има наистина много малко какво да се види в Пиза (в сравнение с близката Флоренция) и основната туристическа част може да бъде обходена пеша за по – малко от час. Обаче, нека това не ви обърква като си мислите, че няма нищо какво да се види или прави в Пиза – наистина има. Прекарвайки един ден тук, да похапнете, пийнете експресо или да се шлаеше из малките улички определени ще ви помогне да усетите същинския италиански начин на живот.  

  По – долу в снимките и видеото ще видите, как аз прекарах деня си в Пиза, (всъщност прекарахме 2 дни и 3 нощи в Пиза – Пристигнахме късно в първия ден, разходки из Пиза на втория ден и използвахме Пиза като отправна точка за еднодневна екскурзия до Лука /Lucca/ да послушаме малко опера преди да се отправим към Флоренция.)

  Купуване на билети: http://www.opapisa.it/en/tickets/buy/ – Нужно е да изберете датата на посещение. Ако посещавате през месец,който е пиков от туристи, ще ви посъветвам да си закупите онлайн предварително. В противен случай можете да закупите на място в деня на пристигане, но се подгответе за дълги опашки.

   Линка по – горе е към официалната страница за кулата, затова няма да има никакви допълнителни агенции или тур организатори. Само 40 човека се допускат на кулата и трябва да бъдете подготвени да изкачвате 300 (стари) стълби. Също ще трябва да оставите всякакъв багаж, който имате със себе си, дори ръчни чанти, на мястото за багаж преди да се изкачите (безплатно е). 

Интересни факти: Знаехте ли, че Наклонената Кула се накланя с по милиметър всяка година от както е била построена?   

 

https://www.youtube.com/watch?v=e9adHCsY7zA

https://www.youtube.com/watch?v=4WcbJFpnusA