Ефективни Упражнения за Елиминиране на Двойна Брадичка

lips-468915_1280Лицето в първото нещо, което забелязваме в един човек. Като по този начин можем да разпознаем доста неща за него, дори и само да погледнем лицето му. Едното от бях е да разберем приблизителната му/й възраст. Но в ерата в която сме, ние всички се сремим да изглеждаме здрави, млади и поддържани за годините си. Но за съжаление чертите издаващи ни са винаги налице ( в преносен и буквален смисъл). Най – често тази роля за издаване на годните ни е наличието на двойна брадичка. Двойната брадичка на млад човек, може да добави години към неговата/нейната възраст. Но за щастие има и ‘’лек’’ за това, отслабналата кожа, която образува двойна брадичка може да бъде тонизираната и да изчезне.

Областа под брадичката е много деликатна и кожата губи форма твърде бързо. Генетични фактори, загуба на тегло или влияние поради напредване с възрастта кара кожата да губи еластичността си и провисва. Следващите няколко реда ще покажа лесни но невероятно ефективни упражнения които не само ще стрегнат отпусналата се кожа, но и ще елиминират двойната брадичка.

1. Целуни тавана

 Застани изправен/а с отпуснати рамене, като гледаш право на пред. Сега бавно наведи глава назад за да погледнеш тавана, докато почувстваш опъването в мускулите на врата и брадичката.  Сега започни бавно да пращаш целувки към тавана около 20 пъти. След това върни главата в нормална позиция, отпусни малко и повтори процеса отново.

         2. Завърти и Дъвчи

Застани изправен/а с отпуснати рамене. Бавно повдигни глава нагоре, обърни лицето към дясната страна докато почувстваш леко напрежение в мускулите отстрани на врата и под устата ти и ченето, да се опънат. Когато почувстваш лекото разтягане вземи дъвка и започни да дъвчеш. Ако пък не желаеш да ядеш  дъвка, тогава имитирай действието на дъвчене като го правиш около 20 пъти. Върни лицето обратно на пред, отпусни и повтори същото, но в другата посока. Цялата процедура се повтаря няколко пъти.

               3. Погледни нагоре и съпротивлявай

Погледни направо, бавно вдигни глава на горе към тавана и почувствай разтягането в врата и брадичката. Сега сгъни едната си ръка на юмрук и да постави под брадичката, като я побутва леко нагоре. В същото време, путайте брадичката надолу като се сремите да се съпротивлявате. Това противополозно напрежение, тонизира кожата и мускулите на брадичката и врата. Върнете главата в нормална позиция и повторете упражнението няколко пъти.

                     4. Врат нагоре – брадичка навън 

Погледни нагоре към тавана и издай долната си челюст навън с 1 см, почувствай разтягането под брадичката и във врата си. Задържайки долната челюст  на вън, мести главата си надолу и нагоре вабно 20 пъти.

                                               5. Езика навън

Друго лесно упражнение за намаляне на двойната брадичка и стягане на кожата е да отвориш устата колкото се може по широко и да изкараш езика си възможно най – много. Почувствай разтягането във врата и под брадичката.

Да тонизираш  кожата и двойната брадичка е доста лесно и не отнема много време.  Лесна домашно направена маска за лице също може да се постави на лицето, врата и брадичката за да ускори ефекта на тези упражнения. Проста маска от глицерин или белтък помага за стягане и тонизиране на кожата. Комбинацията от упражнения и маски за разкрасяване приложени за известен период ще ви запазят млади и блестящи.

Ако ви допада статията, моля харесайте ни във фейсбук и споделете с приятели: https://www.facebook.com/Razkosh-1699867830249966/?ref=tn_tnmn

 

https://www.youtube.com/watch?v=5JDCykHatRI