9 Начина Да Останем Креативни През Целия Ден

pencil-599116_1280

Независимо дали креативността ражда позитивността или обратното…,

винаги е хубаво да бъдете помалко и от двете през деня. Вероятно, ще кажете, че е далеч по- лесно да се каже, отколко да се направи. Вярно, е че  се учим много, работим усилено, и се стремим да разрешаваме всички тези битови проблеми, от които не ни остава време да поемем иначе от тези креативни пловоде, които цъфтят в нас. Но има начин да променим това. По – надолу ще ви покажа няколко прекрасни начини да бъдете креативни всеки ден като заедно с това ви донесе така желана от всеки от нас позитивност в живота. И така нека да погледнем тези 9 стъпки, които може да следвате.

1.Изключи си компютъра

Един от найoffice-594132_1280– добрите начини да останете в музата на креативността през деня е да се отдалечите от компютъра или лаптопа си и да си вземете кратка почивка.  Честото стоене пред компютъра, дори и за да напишете имейл или проверите Facebook, създава отслабване на вашата креативност. За да сте креативни е нужно да излезете и видите цялата красота на света с очите си и да я преживеете със сетивата си!

 

2. Практиката усъвършенства. С повече практира ставате перфcute-20577_640ектни

Сигурно сте чували тези думи 1000 пъти, но е време да осъзнаете верността в тях. Колкото повече се упражнявате и практикувате дадено нещо, толкова повече ще го затвърдите и подобрите размаха, с който с лекота ще може да творите красоти. И за да постигнете това, не трябва да се поддавате на мързела, а наистина да се захванете с нещото, което правите. Ако искате да станете по – добър в занаята си, трябва да практикувате всеки ден. Вярно, трудно е, но пък си заслужава, и плода на този труд един ден ще ви се отплати многократно!

3. Направи си списък

Направете списък с нещата, които бихте искали да постигнете. Това е чудесен начин да останете позитивни и креативни през целия ден. Аз лично винаги записвам нещата, които искам да свърша. Това е един чудесен начин да ви държи в релси и да не се разсейвате с други неща; Списъкът със задачки, е също и психологически метод, който ви държи мотивирани и  отговорни за нещата, които трябва да свършите.

4.Прочети страница от тълковния речника

Макар, че аз лично не съм пробвала този метод все още, съм си го заложила в списъка с неща, които бих искала да направя. А може би и ще опитам да го включа в ежедневните ми дейности, като рутина. Факт е, че четенето  на страница от речника може да подпомогне креативността на всеки човек да разцъфне, особено ако сте писател. Също така помага да подобрите речника си. Ще са ви нужни само 15-20 мин, за да прочете страницата от вашия тълковен речник. Със сигурност е един чудесен начин да прекарате малко от времето си, за да подобрите и издигнете себе си интелектуално.

 5. Не се страхувай да правиш грешки

Грешките взъшност ви учат какво правите в действителност наистина грешно. Дали ще е прекалено много боя с четката или грешка при писане в статията, която пишете, всичко това е чисто и просто част от процеса на вашето обучение и развитие. Затова не се страхувайте да правите грешки, защото ако не ги правете, означава, че не творите от сърце. Не се отказвайте, започнете пак и го направете по-добре.

6. Забаdesign-653712_1280влявай се

Никога няма да сте в зоната на креативността, ако сте нещастни и не се забавлявате. Трябва да се чувствате щастливи и изпълнени, за да създадете нещо красиво. Дали ще е готвене, учене на чужд език, или просто да пишете вашата статия, щаститето което получавате от това ще ви направи дори по – усърдни в това, което правите и ще ви кара да се чувствате страхотно.

7. Иди на непознато място

Когато ида на ново място, на което не съм била досега, винаги изпитвам това вълнуващо чувство да направя нещо интересно! Новите места ти показват нова перспектива на живота и така научаваш нови неща за себе си! Това е един от най-добрите  начини да бъдете креативни за през деня. Изберете някое място, скачайте в колата или вземете самолета и позволете на вашата креативност да ви облее. Ако пък неможете да си позволите да идете никъде, защо не идете да изследвате нов парк в града или посетете някой музей.

8. Поддържай работното си място чисто и организирано

Много хора работят в мръсна и разхвърлена обстановка. Казват, че това е нещо нормално за хората с креативна жилка! Е, тук е момента да кажа, че това е само мит! Всъщност това нещо действа като запушващ и заглушаващ ефект върху новите идеи и развихрянето на енергията и креативността. Едно чисто работно място, изглеждащо подредено може да ви мотивира да започнете нов проект или да завършите стария. Още повече, прилежното работно място подобрява положителнтата енергия и създава добро настроение.

9. Отпoчини си хубаво

Добрата почивка е полезна за вашето здраве, както и за вашата креативност. Често се опитваме да направим някой проект, но не го завършваме поради факта, че сме твърде уморени. Да се наспиваме хубаве е важно за завършване на нещата по най- ефективния и успешен начин. Запомнете ‘ранното лягане и ранното ставане прави човек здрав, богат и мъдър!’ 

foot-450378_1280

Бъдете позитивни през деня. Креативността прави живота ви интересен и изпълнен. Развивайте и поддържайте креативността всеки ден, за да  пожънете от цялата му благодат и полза.

Вие имате ли някакви тайни начини за поддържане нивата на креативност? Споделете ги с нас, моля!