Според Традиционната Китайска Медицина – Какво Да Не Ядем По Време На Бременност

10 лесни стъпки за здравословна бременност 

Практикуващи лекари и специалисти от Традиционната Китайска Медицина (ТКМ) вярват, че бременните майки са леко анемични, тъй като кръвта и храненето им са променени и сe складират, за да поддържат рястящото бебе здраво и силно, и за да подготви тялото за образуването на млякото. Затова, докторите от ТКМ ще ви посъветват да увеличите приемането на хранителни и богати храни, особено тези, които съдържат протеин и желязо, като например – постно телешко месо, пилешко и яйца.  

chinese-916629_1920

Също така най – вероятно ще бъдете и посъветвани да се храните с леки ястия, особено в ранна бременност, когато ви се повдига и имате силни периоди на повръщане. Това означава по – малко олио, сол и захар. Сред любимите храни на традиционната китайска население са задушено свинско или супа от свински ребра, но в умерени количества, тъй като те са с видоко съдържание на животинска мазнина.

Също така се смята че скорошните майки са по – склонни да произвеждат вътрешна топлина или т.н.‘затопляне на ембриона’’, защото жената  не е в менструация. При такъв случай източните доктори съветват да намалите приемането на тежки храни. Това включва:

almonds-771630_1920

  • Овнешко и еленско месо
  • Люти храни и подправки
  • Всякакви видове ядки
  • Канела
  • Някои тропически плодове

Някой храни се смятат от традизионната китайска медицина за леко слабителна затова е нужно да се консумират в умерени количества. Те включват:

       • ечемик

  • някои видове гъби, годни за консумация  

traditional-chinese-898567_1920Преди да консумирате каквито и да е билки или традиционни лекарства като напри. Женшен, задължително се консултирайте се вашия практикуващ лекар. В конвенционалната медицина, много китайски билки не се препоръчват за бременни жени или кърмещи майки. В някой случаи, причината за това може да бъде това че те не са били тествани върху подобни групи хора, затова тяхната безопасност не може да бъде потвърдена. Ето защо е силно препоръчително да се консултирайте с вашия лекар преди да приемате китайски билки, ако сте бременна или кърмите.

Скъпи приятели, ако те харесали статията
моля харесайте или споделете в facebook страницата ни:

https://www.facebook.com/Razkosh-1699867830249966/?ref=hl