Път към Вътрешния Мир: Как да Живеем в Хармония със Себе си

Начин на живот thoughtful-596071_1920

Живота е едновременно дар божии и  проклятие. Един ден се чувстваш невероятно, а на следващия ден прекарваш часове плачейки под душа за каквато и да е или никаква причина. Нищо ти няма, защото силните хора също преживяват трудни моменти. Всекидневният живот е периоди от щастливи събития, трудни предизвикателства, скучни задължения, изтощителни задачи и тревоги.

Да жевееш в хармония със себе си е единственият начин да оцелееш в свят пълен с предизвикателства, и място където мнозинството са винаги в несъгласие един с друг. Когато живееш в хармония със себе си, ти живееш в хармония и с другите. Също така вдъхновяваш другите да търсят мир и разбирателство. Ето няколко правила, които да последваш с цел да се научиш как да живееш в хармония със себе си първо.

1. Спри да Вярваш на Красивите Снимки

friends-409403_1920Няма перфектен живот! Всеки има проблеми, но не всеки от нас говори за тях. Сигурно има много хора, които следиш в Instagram, Facebook или Twitter, на когото завиждате. Те имат най – скъпите неща, най – красивите домове, луксозните коли, тонизирани тела, точните дрехи, перфектно чистите лица, и т.н. Техните снимки са толкова прекрасни, че започват да мразиш собствените си снимки, излъчване, и пози. Започваш да мислиш, че ти си единствения, който е беден и жалък.

Това са неща, които повечето от нас си мислят. Ние вярваме на красивите снимки без да знаем цялата истина. Ние гледаме как другите живеят вълнуващи и щастливи животи, докато всъщност и те се опитват да си платят сметките, да се оправят с дългове, да се справят с депресия и да изграждат силни взаимоотношения.  Всички тези ‘’хора’’ на които завиждаш всъщност нямат перфектен живот. Може и те също да ви завиждат, но можеш ли да кажеш че вижееш абсолютно безпроблемен живот? Разбира се че не. Спри да вярваш и да се притесняваш за тези фантастични снимки, които гледаш в интернет. Концентрирай се върху други неща вместо това.

2. Идентифицирай Негативната Енергияevil-530640_1920

Негативната енергия е навсякъде. Не можем да избягаме от нея, но можем да променим начина, по който я възприемаме. Трудно е да живеем в хармония със себе си, когато живеем или се овъртаме в негативна среда. Задай си за цел да прекарваш повече време с позитивни хора в позитивна среда. Ако не чувстваш вътрешен мир в къщи, вероятно е негативно място, което е нужно да превърнеш в позитивно такова.

3. Сътвори Специален Албум

photo-album-235603_1920Да се научиш да живееш хармонично със самия себе си е трудно. Но с всяка малка промяна и създаване, става реалистично да намериш и разпространиш вътрешен мир. Сътвори специален албум за щастливи моменти и мотивиращи думи. Когато се забавляваш и се радваш в собствената си компания или се забавляваш с твоите приятели, направи колкото може повече снимки и ги добави към специалния ти албум, не Facebook или Instagram. Следващия път когато тревожна или негативна мисъл те нападне се обърни към тези щастливи и позитивни снимки, за да преживееш тези топли моменти отново. Добави любимите си цитати в албума, за да подхраниш душата си, когато ти е нужно.

4. Спри Да Търсиш Отговори В Другите

Сериозно говоря! Спри да разчиташ на родителите hiker-846094_1920или приятели си за всичко. Когато неможеш да вземеш важно решение сам/а, ставаш зависим. В момента в който започнеш да гледаш света през стоята призма, ще започнеш да живееш в хармония със себе си. Ще се научиш да се доверяваш на себе си и решенията си. Още повече, че липсата да вярваш на себе си може само да ефектира всяка част от живота ти и да предотврати да живееш живота който искаш. Позволи си да вземеш най-трудното решение сам/а и повярвай в позитивния резултат. Ще видиш колко независим и мъдър си.

5. Създай Си Вечерна Рутина

Лягай си вечер с мирна глава и благодарност в сърцето и се събуждай със същата настройка.  Заспивай рано и се събуждай рано – успиването прави повече лошо отколкото добро. С други думи, наспивай се хубаво, като не си лягаш по – късно от 11 , с цел да създадеш красота и здраве с добрия сън.

6. Живей със Сърцето си

apple-570965_1920Когато живееш с ума си, не оставаш място за нови събития, пътувания и възможности. Живеенето въз основа на сърцето ще ти помогне да намериш този вътрешен мир и истинска причина в живота. Сърцето ти никога няма да те съди, критикува или да ти се присмее. Вместо това, ще ти помогне да се справиш с най-трудните моменти в живота, да избереш пътя на кариерата си, ще изградиш щастливи взаимоотношения и да намериш наистина себе си. Не позволявай на ума ти да разруши целият ти живот. Не можеш да се радваш на спокоен живот, когато живееш според ума си, защото е повлиян от обществото.  

7. Цени Себе си

Без значение какво мислят другите или говорят за теб, ти тряsteps-388914_1920бва винаги да цениш себе си. Да цениш начина, по който изглеждаш. Твоите най-добри и най-лоши черти. Твоя начин на живот. Всичко, което те прави щастлив и спокоен. Запомни, хората няма да те оценят, докато незапочнеш сам да цениш себе си. Намери собствения си потенциал и сила. Увеличи себестойността си. Припомняй си всичките добри дела които си направил и продължавай да ги правиш. Напомняй си твоите постижения, доброта, възможности, щедрост и интелигентност. По-лесно е да живееш в хармония със себе си, когато се самоуважаваш.

Живота е пълен с препядствия, но ти си този който го прави по-труден. Имай вяра в своята мъдрост, бъди истински със себе си и стани най-добрия си приятел на себе си, за да намериш този вътрешен мир за който жадуваш.  Не гуми поглед над живота и постиженията си, и ще осъзнаеш красотата, която живота предлага.