Перфектната усмивка

За една перфектна усмивка са необходими ежедневни грижи, а ако това ви се вижда много ограничаващо превърнете задълженията в начин на живот.

Никога не е късно да застанете пред огледалото и да се загледате в усмивката си. Преценете състоянието на зъбите си, правилно ли са подредени, имат ли потъмнявания, имате ли кариеси. В случай, че се затруднявате в преценката си вземете, което и да е списание и се загледайте в усмивка, която ви се иска да имате. Подържането на зъбите е много деликатна и отговорна задача. Има хора, които се оплакват по- рядко от кариеси и други, които са наследствено обременени. По какъвто и начин да живее човек, каквито и наследствени дадености да има е добре да се грижи за усмивката си. Застанете пред огледалото със списание в ръка и започнете откриването на разликите. Най- очевидна е подредбата на зъбите, ако имате подредени зъби, вие сте щастливци, избягвате една трудна процедура по подреждане. В случай, че искате по- прави зъби се консултирайте с ортодонт. Преценката за нуждата от лечение е лична, но горещо препоръчвам на всички под 25 години да предприемат необходимите стъпки на този етап особено, ако виждат недостатъци, защото с времето недоволството им ще се задълбочава.

Красивата усмиlove_smileвка не е прищявка, тя е грижа за здравето. Правило ми е впечатление как момичета с неправилно подредени зъби си поставят камъчета на някой зъб и винаги се замислям дали считат, че така изглеждат по- добре или в желанието да покажат, че се грижат за зъбите си, си поставят бижута. Правилно подържаните зъби могат да бъдат еквивалент за лукс и стил, защото са подплатени с много грижи, средства и внимание, а това го знаете само вие. Продължете сравнението с цвета на зъбите. Не бъдете прекалено педантични в това отношение, всички са наясно, че рекламите са преправяни и дооформяни професионално. Основното правило за бели зъби си остава, никакво кафе, червено вино, чай, цигари, газирани напитки, особено такива с по- ярки оцветители. НЕ ЧУПЕТЕ НИЩО СЪС ЗЪБИ. Дори и да си мислите, че имате железни зъби, не правете тази глупава грешка, прекаления натиск на твърди предмети предизвиква невидими за окото пукнатини, а в някои случаи и отчупвания.

Избягвайте твърди храни. Неслучайно китаец почерпен с твърди, плоски, солени кръгчета, предлагани с различни вкусове у нас отказва, защото е прекалено твърдо и е вредно за зъбите. Миенето на зъбите е достатъчно да се извършва два пъти на ден, но качествено, с въртеливи движения.

В случай на нужда използвайте избелваща паста за зъби два- три пъти седмично. Загледайте се за кариеси, в случай че видите такъв не отлагайте, запишете си час за зъболекар. Неприятното усещане при необходимост от посещение на стоматолог е обяснимо след прословутите стоматологии, запечатали се в съзнанието ни от отминали години, неприятна миризма, некачествени упойки и инстументи. Потърсете правилният стоматолог, попитайте приятели и близки. Модерните кабинети са вече с дългогодишен опит, много техника и изключителни удобства.

Посещавайте зъболекар един път годишно, ако нямате други оплаквания. Непрестанната поява на нови и нови кариеси, би трябвало да ви накара да се замислите за пастата, която използвате, не вярвайте само на рекламите, а попитайте в аптеките. Помислете дали не консумирате сладко повече от необходимото.

Позволете си удоволствието преди миенето на зъби и забравете за бързото често похапване дори на по един бонбон. Купете си конец за зъби и вода за уста, дори да не ги използвате всеки ден. Почиствайте детайлно всеки зъб, колкото често намерите за необходимо, независимо, че може и да е веднъж седмично. Осъзнаването от необходимост за подържане на устна хигиена, ще ви помогне да здъвквате по- добре храната си, което е добре за храносмилателната система и за цялото тяло. Усмивката освен от грижа за зъбите се нуждае и от грижа за устните, не позволявайте те да са напукани или изпръхнали. Има много подходящи балсами за устни според сезона както за мъже, така и за жени.