Постигни Перфектно Чиста Кожа по Натурален Начин

Перфектно чиста, здрава кожа може да бъде понякога огромнeye-537597_1280о предизвикателство, но за щастие има няколко изпитани начина да постигнем изцяло натурално чиста кожа и то бързо. В наши дни повечето от нас купуваме различни скъпи продукти за почистване на кожата, който в действителност не са ефективни, като снакрая се озоваваме с много похарчени пари и дадени усилия на вятъра. Следвайки тези няколко простички съвета ще ви осигурят перфектно чиста кожа по натурален начин и ще спести парите ти за по-полезни неща.

 1.Използвайте олио от чаено дърво 

Натуралното олио от чаено дърво е подходящо и за грижа на косата и на кожата. Отличен е в борбата с гъбички и бактерии, както и създава усещането за невероятно гладка кожа. Освен това, олиото от чаено дърво претендира за мощно-препоръчително медицинско средство, но запомнете, че е хубаво да се консултирате с вашия доктор преди да замените други предписани лекарства, с това натурално олио. Използването на олио от чаено дърво е един от най – лесните начини да постигнете перфектно чиста кожа абсолютно естествено. 

2.Друга опция – пресно изцеден лимонов сок 

Ако няматеlemons-483945_1280 олио от чаено дърво в къщи, не се притеснявайте, сигурна съм че ще намерие  някой лимон в хладилника. Лимоновия сок може също да помогне в постигането на перфектно чиста кожа по натурален и бърз начин. Наличието на лимонова киселина в лимоните е основното за да са толкова ефектни при убиване на бактерии причиняващи акне. Ако страдате от акне, нанесете половин прясно изцеден лимонов сок смесен с малко джинджифил бърху кожата и се насладете на резултатите. Препоръчително е също да смесите сока от лимон с чиста вода за да разредите малко киселинността от лимона. Доказано и също доста ефективно е консумацията на топла лимонена вода сутрин на гладно за здрава и чиста кожа, както и за цялосното здравословно състояние и засилен метаболизъм на организма.

 

3.Използвай лед, за да премахнеш зачервяванияfrost-64159_1280

Леда свива кръвоносните съдове около пъпката, което помага в намаляването на разбера й особено ако току що сте тя стискали. Факт е че стискането на пъпки не е за препоръчване защото може да разкъса кожата и лесно може да остави белези. Вместо това, използвайте лед. Ще намали зачервяването като излекува пъпката ви. 

 4.Алое Вера

Алоеaloe-vera-196234_1280 Вера има натурални анти-бактериални и анти-възпалителни свойства. Лекува слънчеви изгаряния и е доказано средство за зачервявания причинени от изгаряния. Алое също помага с борбата с акнето. Ако нямате растения алое вера у дома, помислете да си вземете едно, тъй като то е действително най – добрата форма от класа натуралите продукти. Нанесете прясно алое, лепкаво алое върху лицето и ще видите как акнето изчезва. Не е препоръчително употребата на алое гел който се продава в магазините. Не е натурално и не няма никакви анти – акне лечителни свойства; а е просто прахосване на пари. 

 5.Храни се здравословно

Доказано е че спирането на обработена храна и рифинирана захар от менюто ви също има ефект при борбата с акнето. Идеята е че тази обработена, изкуствена храна освобождава вредни, токсични съставки във вашето тяло. Затова не се чудете защо имате ужасни периоди на пъпчасване и отпаднало физическо състоя, ако консумирате от тези храни редовно. Започнете да се храните с чиста и здравословна храна и ще се сдобиете с чиста и перфектна кожа по естествен път и за нула време! Има толкова много вкусни храни които може да ядете за перфетна кожа, просто трябва да се поинтересувате малко.

(виж също : 10 храни които можем да ядем всеки ден за перфектна кожа)

6.Поддържайте се хидратирани

Водата може да направи чудеса с кожата ви. Ако не поемате достатъчно вода всеки ден, може да претърпите ниски енергиини нива, суха кожа, акне, храносмилателни проблеми, и ставни проблеми. Водата изкарва токсините от тялото и поддържа кожата ви хидратирана и чиста. Направете си правило да пиете изобилие от вода ежедневно за да поддържате тялото и кожата здрави. Стремете се да достигате поне до препоръчителните 1.5 – 2л на ден.

 7.Сол и Вода

Направете си хомогенна смес (като паста) от сол и вода и нанесете върху проблемните зони на лицето с помощта на памук. Солта е чудесен, естествено кръвоспиращо средство което запечатва пъпките и може да предотврати мръсотията и бактериите да навлезат. Това натурално лекарство може също помага при намаляването на размерите на пъпките и струва почти нищо! Един перфектно лесен начин да постигнете перфктно чиста кожа.

 

Виждате ли? Да се сдобиете с перфектно чиста кожа и то по естествен начин е възможно без да се налага да купувате скъпи продукти. Натуралните лекове споменати по – горе за доказани в борбата с акне и струват толкова малко; същевременно не вредят на кожата по никакъв начин. И все пак, не оставяйте с очакванията че акнето ще изчезне само за една нощ. J останете позитивни и се грижете за себе си! Другото ще стане от само себе си, а вие ще се радвате на здрава и красива кожа, за без пари !!

 

Ако намирате моите съвети за полезни оставете коментар с това как са подействали на вас или дори и ако знаете някое друго средство.