Щедростта е над всичко:6 причини поради, които даването те прави по – щастлив

gift-548290_1280Помагането на хора в нужда може да те дари с чувството  на споделяне и чувството на удовлетвореност, както и че правиш някой щастлив. Не ти казвам да дадеш всичките си пари на тези, които имат нужда. Просто може да е и най-малкото, от това да дадеш бонбонче на малко дете, да помогнеш на някой да си плати лекарството или хляба, до това да нахраниш скитащо кученце. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Това е златно правило на живота, което за съжаление, повечето модерни хора игнорират. Както казва Ралф Уолдо Емерсън, „Целта на живота не е в това да си щастлив. А да бъдеш полезен, благороден и състрадателен, да си направил някаква промяна, за времето през което си живял и да знаеш, че си живял смислено.Открий някой от основните начини, да си създадеш навика да помагаш на хората и животните в нужда и то ежедневно.

1. Да правиш другите щастливи

Да помогнеш на човек или скитащо куче, е жест който може да направи деня им щастлив – достатъчно е да ги нахраниш или просто им кажеш мила дума. Когато даваш, правиш нечие лице щастливо и усмихнато. Ако дадеш нещо на малко дете, то дори може и да те прегърне. Това е чудесно чувство, което ще направи и твоя ден усмихнат и щастлив.

2.Повдигни настроението сиlaughter-755329_1280

Давай на човек в нужда щедро или нахрани някой гладен днес. Това не само ще повиши тяхното настроението, но и ще покачи твоето. Има нещо прекрасно в това да дариш капка любов и внимание от своя страна на другите, затова не се притеснявай, ако имаш малко пари.  Парите никога няма да запълнят сърцето ти с чувство на радост и удоволствие, докато това да даряваш ще допринесе удовлетвореност на душата ти, която за толкова жадува. Помагайки на родителите, приятелите и колегите ти в най – трудните им моменти ще изпълни сърцето ти и ще внесе усмивка на лицето ти в твоя живот.

3. Свързва те с другите хора

Помагайки на другите ще ти помогне да намериш приятели и да научиш как да намериш начини и изходи, когато другите немогат. Да помогнеш на стара жена да пресече улицата, да купиш тортичка за рождения ден на някой беден  човек, да помогнеш  на съседа да събере падналите листа от верандатат му, или да помогнеш на колега да се справи с някой негов проблем в живота му, ще създаде връзка между теб и тези хора. Освен, ако разбира се не си интроверт, който обича собствената си компания, и все пак прекарвайки време с други хора би направило живота ти по – светъл и по-щастлив.

4.Създава чувство на споделяне

learn-963317_1280Ако не можеш да споделиш парите си, къщата, радостта, щастието или скръбта си с другите, не се обиждай, но ти най-вероятно си егоист. Майките винаги се опитват да научат децата си да споделят, защото те знаят че споделянето ще направи малките им съкровища безкористни като това играе голяма роля в общността по – късно в техния живот. Саможертващите се хора никога няма да се почувстват като че да са загубили нещо в живота си, а по – скоро ще ги направи да се чувстват истински щастливи.

5.Подобри нивото си на увереност

Повиши увереността си като помогнеш на някой в нужда. Ще почусвташ като че да имаш много какво да споделиш с другите – било то любов, кеш, мили думи, грижа, разговор, или знание. Прекарай един ден в седмицата или в месеца, доброволческа кауза в местното обежище за животинки или бездомни, за да почувстваш, че другите се нуждаят от теб. Без значение колко е пренатоварен графика ти, винаги е възможно да сместиш 1-2 часа доброволческа работа в месечниия си график.

6.Пробуди се духовно

Хора които са духовно пробудени знаят колко ценен е всеки ден. buddha-199462_1280Те
чувстват че трябва да  осъществят много неща в живота си преди да умрат. Това е някакъв вид щастие което си налагаш сам и търсиш да осъществиш когато се чувстваш депресиран или изгубен. Когато се опитваш да преодолееш някаква тревога, сезонна депресия или хронична такава, не виждаш  нищо позитивно в живта си. Давайки, обаче ще те поддържа щастлив, по-здрав и пълен с енергия.

Да правиш добри неща за другите е лесен начин да повишиш щастието и да намериш смисъл в живота. Прави нещо смислено днес и ще разбереш защо щедростта е толкова ценна в модерния свят. Да казваш че нямаш пари е само оправдание. Всъщност, даже не ти трябва нищо за да помогнеш на другите. Твоите действия говоря по – силно от думите ти. Обичаш ли да помагаш на другите хора? Прави ли те щастлив? Смяташ ли че хората с празни портфеили могат да помогнат на други хора? Сподени гледната си точка в полето за коментари с нас.