Тези 7 Техники Ще Ви Помогнат Да Заживеете Живот Без Стрес

В днешно време много хора ходят на терапии, защото преминават през трудности или имат сериозни проблеми за разрешаване. Също така те посещават терапии, за да научат други начини за по – добър и качествен живот. Ако искате да научите как можете да живеете по по – щастлив и без стрес живот, погледнете лесните техники, които сме ви подготвили по – долу. Техники с отлични резултати за нула време. 

1. Водете си записки за всекидневните си дейности

Нека започнем woman-792162_1280с лесна, но и доста ефективна техника, която включва това да си водиш дневник с дейностите си всеки ден. Запиши всичките си задачки в дневник или тетрадка с 2 оценки срещу всяка. Едната оценка е за виждането ти върху качеството на свършената дейност, а втората оценка е за радостта и удоволствието, което тази задачка ти е донесла. Тази техника е изключително полезна за пропъждане на онези нежелани негативни мисли, като ‚‘Нищо не съм свършил/а днес‘‘. Ще видиш, че всъщност вършиш много повече и по – добра работа всеки ден, отколкото си мислиш.

2. Води си всекидневен позитивен дневник

Тази техника може да бъде използвана с отлични резултати за голям брой различни емоционални разстройства, включващи депресия, безпокойство, и дори смущения при яденето.  Тази техника също е подходящи в скучаите, ако искаш да постигнеп по – щастлив живот. Вписвай в дневника си само позитивни неща които са ти се случили през деня. Ще видиш че живота ти не е чак толкова гаден, колкото може би си мислиш, и ще е заобиколен от многобройни щастливи моменти.

3.Описвайте хората и нещата около вас до най-малкатladybug-702552_1280а подробност

Тази техника е често използвана за хора страдащи от панически атаки. Може да доведе до чудесни резултати ако се чувстваш преуоморен от време на време и искаш да начиш да заживееш по – спокоен и релаксиран начин на нивот. Всеки път като се почувстваш нервен, огледай се наоколо о започни да описваш хората или предметите около себе си в детайли. Веднага ще се почувстваш релаксиран, защото прехвърляш вниманието си върху нещо друго, от това на своето безпокойство.

4. Бройте от 1 до 100 или от 100 до 1

Тази техника се използва когато се чувстваш обеспокоен. Броенето помага да предотврати паническите атаки и да изчисти ума. Когато и да се почувствате малко стресирани, нервни или обезпокоени, опитай да броиш от 1 до 100 или обратно, а дори и по – добре на друг език. Ще се фокусирате в това и ще забравите за проблемите си.

5. Празният стол

Многwicker-rocking-chair-50613_1280о хора, които се оитват да прежвеят загуба на близък или преминават през трудна раздяла изпозлват тази техника всеки ден, за да се почувстват по – добре. Просто седнете през празен стол представете си липсващия човек на този стол, и говорете с него, като му кажете всички неща, за които не сте имали времето или смелостта да му го кажете. По този начин ще се почуствате много облекчен, ще продължите и започенете да живеете по – щастлив живот.

6. Съпоставете се на негативните ви мисли

Представете си ситуация която те плаши или ви кара да се чувствате тревожни и несигурни. Сега представете си кои са най-лошите, най добрите и най – реалните неща които могат дасе сличат в определена ситуация. Правейки това, ще спрестанете да отбягвате негативните си мисли, а по – скоро да им се съпоставете. Ще видите че не всъщност не са чак толкова страпни колкото си мислите.

7. Изненадиgift-556042_1280

Техниката на изненадата обикновенно се използва при терапиите за двойки. В периода на една седмица всеки от партньорите рябва да направи изненада за половинката си, но тази изненада трябва да остане в тайна до следващата сесия. Всеки от партньорите трябва да наблюдава държанието на половинката си да се опита да познае каква е изненадата. По този начин, ще бъдете фокусирани върху хубавите неща отколкото върху негативните които ви причиняват гавки и караници.

Насърчавайте позитивността всеки ден за да живеете спокоен живот. Надявам се тези малки техники да помогнат да преодолеете трудните ситуации и да намерите решение за всеки проблем който се появи на пътя ви. Някога ползвали ли сте някой от тези техники? Споделете с нас.